PREUZIMANJE ŠTENACA IZ LEGLA "Z"

Happy Queen Cesar Black Shine "Bela" rodila je osam malih bijelih šnaucera s proporcionalno podijeljenim leglom vezano za spol. Četiri muška i četiri ženska šteneta. Štenci su odgajani u odličnim higijenskim uvjetima, socijalizirani uz naše kuje srednjeg i patuljastog šnaucera, te uz nazočnost svih ukućana uključujući i našu djecu. Obavili smo cijepljenje u veterinarskoj klinici gdje ih je pregledalo stručno oko i procijenilo odlično, zdravo i nadasve ujednačeno leglo. Čipiranje i cijepljenje prošlo je bez imalo traume. Vlasnici koji su doveli svoje ljubimce na pregled veterinaru s radoznalim upitima su nam prilazili i doslovno se rastapali nad bijelim mališanima.

Ponosni novi vlasnici započeli su s preuzimanje štenaca legla "Z" te s oduševljenjem ponijeli malu bjelu radost u svoj dom:

 
Zrmanja CBS s vlasnicom Irenom i Mislavom iz Rijeke

 
Zen CBS Sarita, Marko i kćer iz Maribora

 
Zima CBS s vlasnicom Magdalenom i Kristijanom

 
Zeus CBS s vlasnicom Mašom i suprugom iz Crikvenice

 
Zoro CBS s vlasnicom Vesnom iz Zagreba/Šibenika

 
Zagreb

 
Zaprešić
CACIB VARAŽDIN 2021.

Održana je CACIB izložba u Varaždinu koju smo posjetili kako bi započeli šampionat za odrasle. Sudc je bio g. Ehrenreich Gunther cijenjeni austrijski sudac i uzgajivač šnaucera koji je Sparkly ocijenio s odličnom ocijenom i dodijelio joj titulu CAC-HR i R-CACIB.

  

 
Ehrenreich Gunther Austria

 
PREUZIMANJE ŠTENACA IZ LEGLA "W, X i Y"

Započela je predaja štenaca novim vlasnicima iz legla Y:

Uobičajen postupak pregleda štenaca odrađen je u Specijalističkoj veterinarskoj ambulanti "Bioinstitut" pod stručnim nadzorom provjerom općeg stanja, cijepljenje protiv zaraznih bolesti te čipiranje. Štenci su evidentirani u sustav te im je izdana putovnica za kućne ljubimce. Ujedno su osjetili prvu vožnju automobilom koju su dobro podnijeli pogotovo što je taj dan temperatura bila preko 30 st. celzijusevih. Iz ovog legla nekoliko njih ide put Dalmacije pa će im ova proba olakšati put u novi dom. Leglo u akciji možete pogledati >>OVDJE<<

 

Nakon obavljenog pregleda započeli smo s organizacijom "kalendara", mogućeg dolazak novih vlasnika po štence u našu uzgajivačnicu. Prvi je preuzeo psa g. Anton iz Celja. Nakon uvoda obavili smo standardnu proceduru preuzimanja od dokumentacije koja je potrebna za prelazak granice i prijave psa u Sloveniji do kupanja, trimanja i fotografiranja.

 
Yahoo Cesar Black Shine 

Postupak smo nastavili s gospođom Majom i njezinom obitelji iz Splita.

 
Yves Saint-Laurent Cesar Black Shine

Vesna iz Zagreba

 
Yen CBS

Eva iz Vogrsko (SLO)

 
Young CBS

Karmen i Matej iz Trbovlja (SLO)

 
Yannai CBS

Katarina s obitelji iz Zagreba

 
Yamaha CBS

Zdravko i Mirela iz Slavonskog Broda, trenutno nastanjeni u Švedskoj.

 
Yukon CBS

Žana sa sinom  iz Šibenika

 
Yanni CBS

Zagreb

  

 
CAC SV. IVAN ZELINA 2021.
SPECIJALNA IZLOŽBA PASA FCI 2, FCI 8

Ovo je prva izložba pasa koju smo posjetili nakon dugo vremena uvjetovano pandemijom Covid-19. Organizacija KU Sv.I.Zelina je bila dobra. Izložba je smještena u sportskom parku pored "bazeni-kampa" u Zelini  gdje smo uživali u ugodnom okolišu i konačno se podružili sa uzgajivačima (Željko Rogulja i Dunja Mlakar). Svi su se osvrnuli na želju za budućim izložbama i upitali nas da li se Ivanić-Gradska KU priprema za organizaciju izložbe u ovoj godini. Na žalost rukovodstvo KU Ivanić-Grad odlučilo je više ne održavati CAC izložbe. 


više fotografija pogledajte >>OVDJE<<

Spomenimo današnjeg suca g. Srečka Kukića koji je je pregledao i ocijenio Sparkly Cesar Black Shine sa odličnom ocijenom i potvrdio uzgojnu dozvolu koju je Sparkli krjem svibnja odradila u Varaždinu na pregledu kod sudaca Ježek Vibora i Ercegović Mladena te dobila odobrenje da može biti majka. Gospodin Srečko Kukić sudio nam je u nazad deset godina nekoliko puta pa je tako procijenio na uzgojnoj izložbi prije šest godina da će Jinx, Sparklyna majka biti dobra rasplodna ženkica što se pokazalo točnim u praksi. 

Sparkly je danas osvojila Prvak razreda mladih (Best Junior), Najljepši pas suprotnog spola (BOS) i Najljepši mladi pas pasmine (JBOB).

  

 

 
PREUZIMANJE ŠTENACA IZ LEGLA "V"

Predali smo Božično leglo naših crnih srednjih šnaucera koji su bili veoma mili iz odlične kombinacije Ilene i Ulixa koji su inače nešto mirniji i mazniji šnauceri . Novi vlasnici su bili vrlo odgovorni tako da smo uz sve mjere vezano za Covid-19 odradili prema preporuci Stožera te nismo doveli sebe ili naše kupce u situaciju ugroze.

Kako smo obečali tako smo i odradili vezano za uređenje psa prije predaja kako bi vlasnicima predočili kako grooming šnaucera izgleda i kako bi to trebalo izgledatri u salonima koje će u budučnosti posjećivati. Svakako nam je najvažnije da nam štene koje odnose u novi dom i mjesta iz kojih dolaza ne izgledaju kao štenci labradora već da ih okarakteriziramo izgledom crnog srednjeg šnaucera.

Kratak video s preuzimnja psa Venera/Lotta možete pogledati >>OVDJE<<

Psići su otišli u sljedeće gradove svojim vlasnicima:

 
Viking, Zagreb

 
Vivaldi, Kajzerica, Zagreb

 
Viktorija, Zaprešić

 
Venera, Rijeka

  
Vulkan, Split

 
Velvet, Zagreb

 
Valentino, Rijeka
 


2.12.2020. godine je uparen predloženi par te očekujemo štence polovicom veljače 2021. g. Možete rezervitati štene iz ovog legla kontaktirajući nas putem telefona, e-pošte ili društvenih mreža. Preuzimanje štenaca planiramo u travnju 2021. godine.

- Srednji crni šnaucer Celebrity Cesar Black Shine CH-HR & Ulix Jasta CH-HR

   
Celebrity Cesar Black Shine                                  Ulix Jasta  

Štenci se predaju sa pratećom dokumentacijom (dokumentacija Hrvatskog kinološkog saveza-rodovnica-pedigree, veterinarska knjižica/putovnica), obaveznim cjepivima, čipirani i očišćeni od parazita. Uz štenca dajemo poklon paket za prve dane prilagodbe psa na novi dom te upute za postupanje za vlasnike kojima je ovo prvi pas. Za kupce iz Slovenije pripremamo prateću dokumentaciju za pravovaljanu prijavu u matičnoj zemlji.

Na dan preuzimanja štenca, pas će biti okupan i uređen (kompletan grooming) uz prisustvo novog vlasnika u šnaucer formi. 

Naši štenci su socijalizirani, odrastaju u kući uz 24,00 satni nadzor, upoznati su s igrom sa djecom uz našeg sina i kćer koji su za to zaduženi. Nakon primopredaje dostupni smo savjetima na upit kupaca oko prilagodbe na novi dom. Inzistiramo od kupca da posjeti naš dom radi potvrde garancije socijalizacije i kvalitete uzgoja štenca.

Posjetite nas u našoj uzgajivačnici Cesar Black Shine u Ivanić Gradu  i uvjerite se uz naše pse zašto izabrati "BAŠ" (našeg) šnaucera.

 

  
Ulix JASTA                                                                                                                                                    Celebrity CBS
 

- bijeli patuljasti šnaucer Happy Queen Cesar Blach Shine & Stradone Off Babilon

 

Ovaj zgodan par biti će paren početkom 2021. godine. Možete rezervitati štene iz ovog legla kontaktirajući nas putem telefona, e-pošte ili društvenih mreža. Preuzimanje štenaca planiramo početkom svibnja 2021. godine.
PREUZIMANJE ŠTENACA IZ LEGLA "U"

COVID-19 je smanjio u potpunosti naše izložbene aktivnosti i organizaciju putova vezano za paranje naših kujica u inozemstvu pa smo u izvanrednoj situaciji ipak obavili sve potrebno kako bi ipak imali leglo malih bijelih i srednjih crnih šnaucera.

Parnjaci su dobrih linija što se može vidjeti na štencima iz posljednjeg legla. Uzgajivačnica crnih srednjih šnaucera JASTA  iz Reke (Koprivnica) prihvatila je naš poziv za parenje kujica Celebrety i Ilena Cesar Black Shine s njihovim parnjakom Ulix Jasta koji je odradio i dodatnu uzgojnu izložbu u Varaždinu u svibnju u organizaciji Hrvatskog kinološkog saveza.

Vlasnici Jaste Jadranka i Stanko Tonkovac velikodušno i nesebično su nam pomogli kako bi nastavili uzgoj crnih srednjih šnaucera u Hrvatskoj te im se ovim putem srdačno zahvaljujemo.

Srednja crna šnaucerica Celebrety Cesar Black Shine imala je 9 malih zdravih i razigranih štenaca koje smo uspješno podigli i predali novim vlasnicima koje predstavljamo u nastavku >>OVDJE<<
PREUZIMANJE ŠTENACA IZ LEGLA "T"

14.8.2020. smo započeli s predajom štenaca koje je Happy Queen Cesar Blach Shine  oštenila početkom lipnja 2020. godine. Svi su štenci otišli u hrvatske domove.

Štenci su dragi socijalizirani i izuzetno poslušni što je izazvalo odušljevljenje prilikom pruzimanja što su nam naši kupci potvrdili povratno po dolasku u svoj dom. Čast nam je i zadovoljstvo što smo kroz proteklih 6 godina bavljenja uzgojom malih bijelih šnaucera uspjeli uzgojiti tako dobru liniju koji su idealni za domove i obaveze koje nameće užurban i često preopterćrn ritam života. Ova mala bijela bića pružaju radost i veselje koji vlasnikovom pojavom pružaju neizmjernu ljubav i gotovo ovisnost o svom vlasniku. Posebice ih krasi inteligencija i razumjevanje za sve ukućane, a opet s druge strane uvijek su spremni žrtvovati se za vlasnika pa i po cijenu vlastita života.

SA ŠNAUCEROM NIKAD NISI SAM!

  
Željka s kčerima iz Rijeke s ženkicom Terra-om 

  
Psić Talisman i Drago iz Zagreba

 
Matjaž s obitelji iz Celja (Vojnik) s ženkicom Thalia

 
Theodora i Petra s obitelji iz Zagreba

 
Vesna i Goran iz Zagreba s psićem Tesla
PREUZIMANJE ŠTENACA IZ LEGLA "S"

22.5.2020. smo započeli s predajom štenaca koje je JINX Off Babylon oštenila 1.4.2012. godine. Svi su štenci otišli u hrvatske domove što nas posebno veseli jer smatramo da uzgoj i liniju koju njegujemo ostane doma i krasi svoje nove vlasnike koji ponosno mogu reći da su psa pribavili iz Hrvatskog uzgoja odnosno iz Ivanić-Grada.

Štenci su dragi socijalizirani i izuzetno poslušni što je izazvalo odušljevljenje prilikom pruzimanja što su nam naši kupci potvrdili povratno po dolasku u svoj dom. Čast nam je i zadovoljstvo što smo kroz proteklih 6 godina bavljenja uzgojom malih bijelih šnaucera uspjeli uzgojiti tako dobru liniju koji su idealni za domove i obaveze koje nameće užurban i često preopterćrn ritam života modernog čovjeka. Ova mala bijela bića pružaju radost i veselje koji vlasnikovom pojavom pružaju neizmjernu ljubav i gotovo ovisnost o svom vlasniku. Posebice ih krasi inteligencija i razumjevanje za sve ukućane, a opet s druge strane uvijek su spremni žrtvovati se za vlasnika pa i po cijenu vlastita života.

SA ŠNAUCEROM NIKAD NISI SAM!

 
Helena i Tihomir iz Zagreba s psićem Stardust CBS

 
Alen i Romi iz Rijeke s psićem Santorini CBS

  
Violeta s kćerkom iz Zagreba s psićem Starlight CBS

 
Dragan iz Pule s psićem Sunshine CBS

 
Hrvoje s djecom iz Zagreba s psićem Simba CBS
PREUZIMANJE ŠTENACA IZ LEGLA "R"

8.11.2019. smo započeli s zvaničnom predajom štenaca koje je Ilena CBS oštenila 14.9.2019. godine. Ovo je leglo u potpunosti hrvatsko. Naime svi su štenci otišli u hrvatske domove što nas posebno raduje jer smatramo da uzgoj i liniju koju preferiramo ostane doma i krasi svoje nove vlasnike koji ponosno mogu reći da su psa pribavili iz Hrvatskog uzgoja.

Štenci su dragi socijalizirani i izuzetno poslušni što je izazvalo odušljevljenje prilikom pruzimanja što su nam naši kupci potvrdili povratno po dolasku u svoj dom. Čast nam je i zadovoljstvo što smo kroz proteklih 10 godina bavljenja uzgojom uspjeli uzgojiti tako dobru liniju šnaucera koji su idealni za domove i obaveze koje nameće užurban i često preopterćrn ritam života današnjeg čovjeka.

  

                                       Tomislav i Maja iz Zagreba                                                                                 Ivan i Maja iz Brela

  

                                        Vatroslav i Mariza iz Rijeke                                                                           Mislav i Mihajla iz Zagreba

  

                                          Melita i Nikola iz Zagreba                                                                         Sanja, Davorin i Klara iz Zagreba 

 

 
UTIN DESETI (10) ROĐENDAN

Ultra Bohemia Cardinal naša prva kujica koju smo kupili isključivo za kućnog ljubimca, a bila je namijenjena za razbibrigu naše kćeri koja je sa svojih 11 godina zaželjela psa. Kao dobri roditelji koji su htjeli udovoljiti svojoj kćeri, brzo smo krenuli u potragu za pasminom, pa smo tako počeli obilaziti izložbe pasa konzultirati se s uzgajivačima i došli do zaključka da bi za naše uvijete držanja psa u kući, a da nema dlaka i da ne smeta astmi koju je tada Antea imala u II stupnju te niz alergičarskih indikacija, izbor je ispao na šnaucera. Mali ili srednji. Rasprava je započela i oko boje, te smo za čas bili u većem problemu nego li na samom početku. Dakako da smo vijećali i došli do zaključka da to mora biti crni srednji šnaucer - kujica.

Sreća nas je poslužila na zagrebačkom CACIB-u gdje smo upoznali izlagačicu iz Češke. Dobili smo broj telefona od gospođe Martine M. te preko rodbine koju imamu u Plzenu ostvarili smo prvu komunikaciju te dobili informaciju da je u leglu slobodna još jedna kujica koja je slobodna i ako je želimo da moramo po nju doći unutar sedam dana. Martina C. moja supruga bila je tada u rizičnoj trudnoći s našim sinom, odradili smo kontrolni pregled u bolnici i uz uputu liječnice uputili se 22.12.2009. godine pred kraj dana za Prag. Da stvar ne bude tako jednostavna, uz već prethodno navedene poteškoće na ulasku u Češku započeo je padati snijeg. Kod grada Jihlava snijega je već na cesti bilo skoro 30-ak centimetara, a temperatura zraka pala je na -20 stupnjeva. Nimalo zgodno, pošto su nam se smrzla voda za pranje vjetrobranskog stakla, a Martini nakon već zamorne vožnje od 30-40 km na sat  do tada u trajanju već nekih 10-ak sati s visoko rizičnom trudnoćom upitah se: "A kaj je meni ovo trebalo?". Do cilja smo imali još otprilike 200-injak kilometara no ipak sam ustrajao i dovezao suprugu, sebe i auto u jednom komadu do Lhota pod Radčem (pored Plzena). Sveukupno smo prošli 960 km, a putovanje je trajalo 15 sati.

Drugi smo dan nakon odmora s mojom sestričnom otišli u Prag i Martina je izabrala kujicu uz pomoć uzgajivačice. Pošto smo došli prvi po štene vlasnica je dozvolila odabir uz njezinu preporuku, a Ultra-Uta i Martina su se kliknule i do danas a i vjerojatno do kraja života će biti nerazdvojne. Antea je dobila psa kojega je željela (8 godina nakon), ali se ta kujica zove Leni i najmlađa je kćer od naše Ute.

slike rođendanskog albuma možete pogledati >>ovdje<<

Prigodom obilježavanja rođendana Uta je pozirala uz tortu sa svojim kćerima (s lijeva na desno) Seli, Leni i Malom Utom koje su danas provele dan u šetnji i igri s našom obitelji u našoj uzgajivačnici Cesar Black Shine u Ivanić Gradu. Torta je bila dekorativna ali iza svijećica se nalazila piletina koju je Uta velikodušno podijelila s svojim kćerima nakon fotografiranja.

Dakako da sam morao zabilježiti fotoaparatom i dvije nerazdojne prijateljice koje su si također čestitale rođendan obostrano pošto  Martina slavi svoj za 3 dana.

slike rođendanskog albuma možete pogledati i na facebook stranici Cesar Black Shine

 

SRETAN VAM ROĐENDAN CURKE!!!

 

 
LEGLO "R"

Nakon ljetnih izložbi naša Ilena Cesar Black Shine (Leni) je odlučila uz našu podršku imati prvo leglo. Tako smo se u srpnju uputili u Prag te uradili parenje s češkim prvakom u ljepoti Aites Bohemia Cardinal. Psići su se rodili 14.9.2019. i izuzetno su dobrog karaktera, lijepe građe i vrlo kvalitetne oštre dlake. Ilena je od uspjeha imala do sada Hrvatski mladi prvak u ljepoti, potom smo učinili uzgojnu izložbu. Kroz prošlo ljeto uslijedilo je niz izložbi s kojima smo potvrdili Leninu ljepotu okrunjenu šampionatom Hrvatske i tako je postala CH HR.  Trenutno smo u nominaciji za šampionat Slovenije koji ćemo nastaviti po oporavku Leni od legla. Psići će uskoro krenuti u svoje nove domove, a posebice nam je drago da kompletno leglo ostaje u Hrvatskoj.  Fotografije štenaca s prikazom roditelja i našeg puta u Prag možete vidjeti u foto-galeriji ako kliknete na donju fotografiju ili poveznicu ispod same fotografije, tj. >>>OVDJE<<< .

više fotografija možete pogledati >>>OVDJE<<<

 
CACIB ROGLA 2019.

S Leni se trudimo osvojiti šampionat Slovenije pa smo odlučili posjetiti ovu planinsku izložbu 29.lipnja na skijaškom centru Rogla. Popeli smo se na 1500 m te iz vrućine ušli u klimatski iznenađujuće ugodno okruženje. Izložba je bila organizirana na nogometnom igralištu što je dodatno olakšavalo boravak na ugodnoj travi. Smjestili smo se i uživali u poslijepodnevnom suncu te se pripremali za ulazak u ring kod sutkinje, Poljakinje Anne Pakulske.

   

Konkurencija je bila uglavnom iz Italije, Antea je odradila ring kao što su je suci i naučili kroz takmičenja u junior handling-u. Leni je slušala besprijekorno postavljajući se pred sutkinju disciplinirano i bez sustezanja za pokazivanjem svojih najboljih kutova no međutim nije bilo dovoljno dobro po ocijeni ove nama pomalo nepoznate sutkinje. 

  

 Reflektiralo se to skupa i na kraju dana kada su talijanski učesnici podijelili međusobno titule i nagrade. Pomalo razočarajuće s obzirom da talijanski uzgajivači i nemaju nešto značajnijih uspjeha na međunarodnim izložbama europskog i svjetskog karaktera.

  

Uz već prethodno spomenuti prekrasan krajobraz organizator je privukao i podosta prodavača opreme za pse tako da smo obavili potrebnu kupnju, svakako se počastili domačom Slovenskom delicijom čevapima koji su bili u ponudi na obližnjem štandu samo u drugom cjenovnom razredu u odnosu na HR, a pogotovo s Bosnom gdje bi za isti iznos dobili skoro 1/2 kg. janjetine.

  

Naša šampionka Ilena Cesar Black Shine je u Rogli bila prekrasan primjerak izložbenog srednjeg crnog šnaucera, izrazito crne dlake, izvrsno uvježbane ring dresure (kao što se može vidjeti iz slika po stavu u odnosu na pobjedničkog psa), te se nadamo nekom boljem uspjehu sljedeći puta u Sloveniji!

 

 

 

 

 

 
EURO DOG SHOW 2019.

Posjetili smo ove godine EDS koji je održan u Austrijskom gradu Welsu koja se održavala od 13-16.6.2019.  Prateći izložbu objavama HKS članovana facebooku uplašili smo se ulaza koji je u jednom trenu kulminirao kada su se potukli zaštitari i izlagači. Naoružani strpljenjem i vremenom došli smo na ulaz Wels Messe i ušli za 15 min bez ikakvih problema. S obzirom da smo nastupali u nedjelju (zadnji dan) ispalo je da su se ipak zaštitari preorganizirali i doveli stanje u red. Leni (Ilena CBS) bila je cool kao i hendlerica. Prikazale su se profesionalno i u handling i izložbenim bonton načelima. Ostali su takmičari na ovaj ili onaj način trudeći se predstavljali svoje najljepše primjerke no ništa nije moglo pokolebati sučevu subjektivnost proglasivši četiri prvoplasiranih predstavnika iz Rusije.

Dakako kao i uvijek nakon izložbe pronašli smo kineski retoran i uživali u azijskim delicijama ala suši, plodovi mora, malo bifteka da baš ne bude sve po njihovom za relativno prihvatljiv buđet (najskuplja je mineralna :-).

fotografije možete pogledati >>>OVDJE<<<
PREUZIMANJE ŠTENACA IZ LEGLA "O" 

Došlo je vrijeme isporuke štenaca koji su stasali te bili spremni za preuzimanje i odlazak na adaptaciju na nove vlasnike i njihov dom.

   
Zagreb                                                                  Delnice

  
Zagreb                                                             Litija (SLO)

    
                         Maribor                                                                                    Split     

 

 

 
Celebrty Cesar Black Shine hrvatska šampionka (HR-CH) & mužjak:Balu Bohemia Cardinal, Internacionalni šampion Klupski Prvak Češke, češki šampion (CZ-CH), šampion skandinavskih zemalja.

"Štenci su oštenjeni 13.4.2019. " Preuzimanje štenaca predviđa se za lipanj (june).2019.god.

Štenci se predaju sa pratećom dokumentacijom (dokumentacija Hrvatskog kinološkog saveza-rodovnica-pedigree, veterinarska knjižica/putovnica), obaveznim cjepivima, čipirani i očišćeni od parazita. Uz štenca dajemo poklon paket za prve dane prilagodbe psa na novi dom te upute za postupanje za vlasnike kojima je ovo prvi pas. 

Na dan preuzimanja štenca, pas će biti okupan i uređen (kompletan grooming) uz prisustvo novog vlasnika u šnaucer formi. 

Naši štenci su socijalizirani, odrastaju u kući uz 24,00 satni nadzor, upoznati su s igrom sa djecom uz našeg sina i kćer koji su za to zaduženi. Nakon primopredaje dostupni smo savjetima na upit kupaca oko prilagodbe na novi dom. Inzistiramo od kupca da posjeti naš dom radi potvrde garancije socijalizacije i kvalitete uzgoja štenca.

Posjetite nas u našoj uzgajivačnici Cesar Black Shine u Ivanić Gradu  i uvjerite se uz naše pse zašto izabrati "BAŠ"  (našeg) šnaucera.

 
JINXINO LEGLO 2018.

U ponedjeljak 23.7. štenci su bili u veterinarskoj ambulanti na prvom stručnom liječničkom pregledu. Po riječima veterinara ujednačeni su dobrog karaktera socijalizirani nadasve hrabri pošto nisu plakali pri cijepljenju i čipiranju. dakle psići su dobili uz čipove i svoja imena s veterinarskim putovnicama, nadalje slijedi postupak ishođenja rodovnica iz HKS-a.

Dva su štenca napustila naš dom i majku Jinx te su ih preuzeli njihovi novi ponosni  vlasnici.  Uz upute o održavanju i odgoju štenca-psa i svu papirologiju koju smo dužni dati novom vlasniku uredili smo psiće kako bi se prepoznala njihova šnaucerska pripadnost, što će ubrzo i pokazati svojim karakterom u novom okruženju.


Aleksander i Nina s kćeri i novom sestricom "Lunom

Uz ćaskanje, upute i piće za sreću mališana upitali smo nove vlasnike bi li se htjeli poslikati za ovu malu priću. Rado su pristali kako bi  vama koji čitate i možda razmišljate o prinovi u vašu obitelj u obliku patuljastog ili srednjeg šnaucera podjelili radost i ushičenje koju su osjetili prilikom preuzimanja i htjeli ga podijeliti s vama.


Joško i Klaudija s djecom iz Krka


Edita s obitelji iz Donjeg Miholjca


Nina i Terezija iz Velike Polane (SLO)


Darko i Martina iz Zaprešića

Tako je proteklo primo-predajno razdoblje naših štenaca. Očekujemo sljedeće leglo malih bijelih biserčića za otprilike 6 mjeseci tako da bi se mogli naći kod novih vlasnika krajem veljaće početkom ožujka. Ako Vas interesira ova pasmina i način na koji naša uzgajivačnica brine o štencima, a želite nabaviti kućnog ljubimca (novog člana obitelji) slobodno nas kontaktitajte za predbilježbu jer prvi imaju pravo izabrati željeni spol.
ILENA CESAR BLACK SHINE U 2018. GODINI

Naša malada "D" kuja "Leny"  započela je mladi šampionat koji je prerastao u šapionat odraslih zrelih kuja CH-HR slijedom ove godine nastupajući na sljedećim izložbama u gradovima Zadru, Velikoj Gorici, Samoboru i Varaždinu. dakako da je još očekuju nastupi u Ivanić-Gradu i Zagrebu gdje je zapravo i započela svju izložbenu karijeru. Nakon Hrvatske nastavak slijedi u susjednim zemljama pa se tako spremamo krajem godine i u sljedećoj obići Sloveniju, Mađarsku i Austriju.


CAC Samobor gđa. Inese Pablaka (LV)


        CAC V. Gorica, g. Erodotos Neofytou (CYP)


CACIB Varaždin, gđa. Sunčica Lazić (SRB)

Dakako nakon niza uspješnih izložbi uslijedila je uzgojna koju smo odradili u Zagrebu te Leny čeka priliku  za potomstvo s obzirom da je izložbu uspješno položila te je po mišljenju stručnog sudačkog konzilija spremna biti majka i nastaviti naš uzgoj srednjih crnih šnaucera.

 

Dakako nije tu kraj radili smo mi i s malom bijelom "E" kujicom Happy Queen koja je također položila uspješno ispit zrelosti te na uzgojnoj izložbi također od strane suca ocijenjena  zrlom i izvrsnom jedinkom za nastavak uzgoja koji smo započeli s njezinom majkom "B" kujicom Jinx.

Dakako nismo mi samo uzgajali pse već smo radili naporno i u našoj radionici te završili projekt Horex, naime Njemački oldtimer motocikl koji smo kupili rastavljenog s manjkom podosta dijelova, te je restauracija trajala gotovo 5 godina. Naravno svaki korak, dohvat alata, uvijek su uz nas boravili i naši psi.


HOREX Regina 350, tip "0" iz 1952. godine
WORLD DOG SHOW (WDS) LEIPZIG 2017.

Ultra je bila prisutna u prošloj godini i na svjetskoj izložbi pasa u njemačkom Leipzigu. Izložba je bila organizirana besprijekorno onako kako smo to već doživjeli i prije na njemačkim izložbama.

 

Izložba je trajala četiri dana, a mi smo bili na rasporedu u nedjelju. Naravno put je bio dosta naporan međutim smjestili smo se u središtu Leipziga tako da smo se u subotu dobro odmorili i uživali u arhitekturi ovog prekrasno uređenog grada koji je usprkos dugom boravku unutar istočno njemačke vladavine zadržao duh pravog Njemačkog obrtničkog i  industrijskog središta.

Nedjelja ujutro rano buđenje i polazak na Leipzig messe. Nekako smo se uspjeli smjestiti i ući u Schnauzer halle, veliku dvoranu koja je bila osigurana samo za šnaucere što nas je zadivilo.

 

Uta je kao prava dama odradila što se je od nje očekivalo predstavila se međunarodnom sucu iz Nizozemske koji je ocijenio Utu i pozvao je u finalno optrčavanje. Tu je Uta također ležerno optrčala zadano ušla u uži izbor  te po ocijeni suca zauzela četvrto mjesto u klasi veterana te tako kao i do sada opravdala naša očekivanja. Naime Uta je i na WDS Salzburg 2012. u razredu "otvoreni" također bila 4 samo što je tada u izboru bilo preko dvdeset kuja.

Bilo je tu još malo muvinga po sajmu opreme za kućne ljubimce gdje je izbor ponuđenih artkala i ponuđača bio velik. Tako smo iskoristili i zadnji dan WDS-a koji je pred kraj izložbe donio dobre popuste koje su trgovci ponudili radi završetka show-a. 
BUČIJADA U IVANIĆ GRADU 2017.
SPECIJALNA IZLOŽBA PASA II i III SKUPINE (CAC)

 

Na Ivanićkoj izložbi izlagali smo uz Happy Queen malu bijelu šnaucericu i po prvi puta Ilenu Cesar Black Shine kujicu crnog srednjeg šnaucera koja će zamijeniti svoju majku Ultra-u Bohemia Cardinal i nastaviti naš uzgoj kao D kuja.

 

S obzirom da smo i sami bili u organizaciji ove izložbe te se potrudili da imamo dobre i pravedne suce te što veći broj gostiju koji će se ugodno osjećati na izložbi, a i kasnije na priredbi povodom Bučijade u Ivanić Gradu.

U izložbi je sudjelovalo 124 pasa koja je bila organizirana na izletištu Petek kod hotela Sport. Sudili su suci gospoda Željko Žilnik i Nikola Smolić.

Naši psi osvojili su odlične ocijene, vrlo perspektivni u kategoriji puppy i baby.

Naš sin Jan odlučio se iskušati kao mali handler i osvojio drugo mjesto u hendlanju Ilene.

  

 
CACIB KARLOVAC 2017.

Po prvi puta na izložbu smo izveli našu mladu nadu, kujicu patuljastog bijelog šnaucera Happy Queen Cesar Black Shine s kojom planiramo nastaviti uzgoj.

Karlovačka izložba standardno dobro organizirana s inozemnim sucima i za nas zanimljivo suđenje suca Chan Weng Woh (Malasya) koji je HQ CBS ocijenio odličnom ocjenom, tj, vrlo perspektivnom u Baby razredu.

 

 
ISPORUKA ŠTENACA U 2017. GODINI

CRNI SREDNJI ŠNAUCER

Prenosimo kratak osvrt  isporuke štenaca naše kuje A Ultre i B kuje Celebrity kako bi prikazali osvrt na naše kupce dakako koji su pristali na fotografiranje i objavu. Vlasnici su nerjetko čekali na rezervaciji i do godinu dana svoga novog ljubimca. Nekako je isporuka započela prvo u Hrvatskoj no posljednje štence isporučili smo u Sloveniju (Maribor, Ljubljanu i Novu Goricu). 


Dean iz Zagreba


Maja iz Nove Gorice


Tomaž s obitelji iz Maribora

 
Sanja iz Zadra,  Saša i Mirela iz Splita

Dolazak štenca-mladića u novi dom osebujan je doživljaj za vlasnika. Neopisivo je oduševljanje prisutno obostrano po našem dolasku i isporuci štenca što nas kao uzgajivače iskreno veseli jer smo sigurni da trud koji smo uložili u kvalitetnu pripremu, odgoj i socijalizaciju zasigurno osigurati prilagodbu, brzu adaptaciju novog vlasnika i mladog psa. To je garancija za dugotrajan suživot i ljubav koju će pas uzvratiti svome vlasniku. Većinu naših štenaca mi posjećujemo, održavamo kontakte s njihovim vlasnicima , iskustveno potvrđujemo da je takav način pripreme štenca ispravan jer naši psi ne zaboravljaju nas, a za svoje vlasnike bi dali apsolutno sve.


Obitelj Kovač iz Maribora

 
Mateja iz Ljubljane i Barbara iz Maribora


Vera i Vilson iz Rovinja

 
Boris iz Siska


Peđa s obitelji iz Karlovca

Kroz fotografije pokušavamo prenjeti dio zadovoljstva naših kupaca, a nerijetko su nam se počeli javljati kupci kojima u kuću dolazi drugi ili treći šnaucer. Tko jednom iskuša prijateljstvo s ovom pasminom uglavnom više ne mjenja mišljenje o izboru već nerijetko pri poodmakloj dobi trenutnog kućnog ljubimca dovodi štene koje svojom energijom podiže raspoloženje starom psu, daje mu snage te stariji psi uglavnom produže životnu dob uz novog člana "čopora".

U Ljubljani smo posjetili kujicu koja živi u višečlanoj obitelji s vlasnicom koja ima dvoje male djece, djeda i baku, mladog njemačkog ovčara i mačku.  Suživot je idiličan, a kujica je izuzetno vezana za gazdaricu koja je također ovisna o njoj. Takav način života pokušavamo osigurati svim našim štencima.

 

 

BIJELI PATULJASTI ŠNAUCER

Najavljujemo leglo za travanj 2018. g. Primamo rezervacije za bijelog patuljastog šnaucera sa ženkom: Jinx (Croatian Champion) i  mužjakom: Karaman Off Babylon W.H.A., šampiom međunarodnog karaktera (World Winner Baby, Mađarska 2013.g.).

 

Zadnje leglo naše Jinx dalo je jednu ljepoticu koja će započeti izložbe u jesen nastavljajući tradiciju svoje majke kako bi održali tempo i sa našim uzgojem malih bijelih šnaucera. Radi se o mladoj Happy Queen Cesar Black Shine koja živi u Zagrebu.


Happy Queen CBS

Dakako da naši kupci ne bi bili zakinuti objave s preuzimanja ovim putem predstavljamu njihove malene ljubimce koji su danas sličnog stasa kao i seka Happy Q.

 

  

 
CACIB BLED 2017.

U subotu 24.6.2017. g. posjetili smo naše prijatelje u Bledu te se podružili sa ostalim uzgajivačima šnaucera na CAC klupskoj izložbi za šnaucere i CACIB Bledu. Mahom su to bili talijani no iz hrvatske se predstavila i uzgajivačnica iz Đakova Ladys Pride. Ugodno smo proveli dan i razišli se svaki sa svojim željenim očekivanjima, tj postigli smo i više nego očekivane rezultate s obzirom na vrlo jaku talijansku konkurenciju.
 

Sudac Pietro Marino IT. Argus Cesar Black Shine CACIB, BOS, special show CAC i zatvara slovenski šampionat.

Dakako kako sam napomenuo nismo mi samo išli po rezultate već smo posjetili naše štence koji su svoj novi dom pronašli kod sretnih vlasnika u Bledu i Ljubljeni te smo prenoćili u Bledu obišli znamenitosti bleda, vozili se čamcem zahvaljujući našim domačinima gđi. Zlati i g. Milanu koji su se nesebično potrudili osigurati ugadan boravak nama i našim prijateljima-vlasnicima Argusa gđi. Kristini i g.Predragu iz Zagreba.

Dakako s nama je ovaj puta zaželio ići Jan jer mu se svidjela ideja kupanja u Bledskom jezeru koje nije toliko hladno ćak je bilo i ugodno kupajući se na tropskoj klimi koja je prevladavala toga dana pošto je u nekoliko sati bilo četiri izmjene vremena.

Dakako da smo uz jezero morali isprobati kako se priprema riba na Bledu s obzirom da pastrve doslovno plivaju uz šetalište na jezeru. Odlično za ljubitelje ribe, a i vino je bilo dobrog okusa nakon izdašne plate za dvoje koju smo jedva savladali. Valja isprobati.

 
 

 
CACIB ZAGREB 2016

Zagreb, kiša, hladno no vruća želja za završetkom sezone i potvrdom naše Classy za ulazak u društvo šampiona.

Classy je naša druga uzgojna kuja koja ima potpuno češku liniju bez obzira što joj je otac iz Masaal-ovog (I) uzgoja. Ona je poprimila sve odlike naše alfa kuje Ultra Bohemia Cardinal te je zbog toga i odabrana da nastavi liniju tipčnog šnaucera jake konstitucije. Kuja koja će davati zdrave štence dobre naravi isključivo za ljubitelje dugovječnog i privrženog psa vesele idobre naravi a uvijetno da je crni srednji šnaucer.

Prvi dan 26.11. sudac GUENTHER EHRENREICH (AUT), drugi dan sudac IGOR MIOČ (HR).

Odlično organizirana izložba kako je to i do sada bivalo od vodstva HKS-a, ove godine i sa velikom ponudom kozmetike i alata za grooming što nas je razveselilo jer smo do sada obično potezali u inozemstvo za nabavku svega što nam je potrebno za održavanje naših šnaucera.Dobra gastro ponuda kak bi se reklo nitko nije mogao ostati gladan i žedan uz primjerene cijene. Ponovno podosta uvečan broj učesnika što veseli jer na jakim utakmicama se kuju šampioni i pokazuje dobar uzgoj.

Dakle uspjeli smo Classy je ostvarila dobar rezultat osvojila CAC, CACIB i BOS u jakoj talijanskoj konkurenciji uzgajivačnice Masaal koja trenutno žari i pali po EU u posljednje vrijeme, a bila je i prva na EDS u Briselu ove godine.
CACIB Karlovac

U Karlovcu 24/25 rujan je naša kćer Antea odigrala dobre dvije partije i nastavila pohod prema željenoj tituli za šampionat Hrvatske CH HR. Izvela je u dva dana Celebrity i Classy CBS koje su zrihtane za sudačku ekipu bile staložene i odradile očekivano. Prvi je dan sudio poštovani HR sudac Mladen Ercegović, a drugi dan uvažena (CZ-HR) sutkinja gđa. Monika Skok.

Celly je postala CH HR i zausluženo osigurala put u Češku kako bi postala po prvi puta majka i prva kujica naše uzgajivačnice, naš uzgoj, naše ime koje će donjeti potomke u kombinaciji krvnih linija češke, talijanske i hrvatske uzgajivačke kombinacije vrhunskih i nadasve uspješnih uzgajivačnica crnih srednih šnaucera.

Classy je preostala još jedna stepenica koju će mo pokušati osvojiti na CACIB-u u Zagrebu.

Između ova dva velika događaja desit će se i jedan mali, ali za našu kinološku udrugu u Ivanić Gradu veliki, a to je Bučijada. U sklopu ove manifestacije koje drugu godinu za redom u športskom parku Petek organizira KUIG izložba je  FCI II i III skupine. Classy će imati generalnu probu kako bi najbolje izvježbala nastup za jedinstveni i veliki hrvatski događaj u svijetu kinologije u organizaciji Hrvatskog kinološkog saveza koja je tradicionalno završna priredba najvišeg ranga u našoj domovini te nam čini osobitu čast sudjelovati i napraviti što uspješniji rezultat.
UZGOJNA IZLOŽBA

Celebrity i Classy su postale u psećjem smislu sposobne tj. ocijenjene su da mogu biti majke. Naime kako su ostvarile mogućnost sudjelovanja na uzgojnoj izložbi organizirali smo se i otišli 18.lipnja u Zagreb na Kajzericu kako bi obavili uzgojni pregled naših mladih kujica.

Uspješno su pregledane i ocijenjene od dva iskusna kinološka suca HKS-a gospode Mladena Ercegovića i Bojana Matakovića.
CAC VELIKA GORICA, CAC PETRINJA

Kao što naslov govori 11.6.2016. g. održane su dvije CAC izložbe  Velikogorička dnevna i po prvi puta održana Petrinjska koja se je održala u večernjim satima odnosno noćna izložba.

Kerenimo redom jer smo ove dvije izložbe pohodili sa dvije sestrice iz legla "C".

Dakle  CAC Velika Gorica na izletištu Ključić brdo u Velikoj Buni na imanju OPG obitelji Matković. Odličan ambijent i po prvi puta na izložbi naša kujica Classy Cesar Black Shine koja živi u Velikoj gorici kod obitelji Marčelja. Pomno smo se pripremali za izložbu kako bi Classy prihvatila okruženje i pregled suca s okruženjem koje do sada nije imala priliku vidjeti ni osjetiti.

Pri dolasku bila je preplašena i zbunjena zbog prvenstveno puno pasa različitih pasmina, veličina i različite tolerancije prema ostalim psima. Inače  Classy je autentični kućni ljubimac koji živi u stanu i svakodnevno se šeće po kvartu uz pratnju svojih gazda. Živi jednim lagodnim pasijim životom bez posebnih stresova.

Postavili smo šator uz ring, prijavili izložbu i počeli Classy voditi u ring kako bi upoznala mirise i stekla sigurnost terena u kojem se prvi puta našla.

Sutkinja gđa. Dubravka Reicher pregledala je pažljivo Classy do najsitnijih detalja i upotpunila ocijensku listu bogatim opisnim sadržajem koji smo mogli smo priželjkivati pošto smo odlučili nakon ove izložbe prijaviti Classy na uzgojnu izložbu. Osnovu imamo i potvrdu vrsne hrvatske sutkinje.

Martina je na zamolbu Monike Skok izvela njihovog parnjaka koji je ušao u skupinu veterana ali još uvijek svojom ljepotom i stasom parira konkurenciji mlađe dobi.

Kako je Classy dodjeljena titula CAC i BOB odlučili smo ostati na BIS-u s obzirom da do Petrinje imamo još dosta slobodnog vremena. Kako je oko nas sve bilo zasićeno i kontaminirano mirisom roštilja odlučili smo naručiti platu za četvero, a u međuvremenu razgledali smo park divljih životinja koje OPG ima na svojem imanju.

I na kraju ulazimo u krug za FCI II skupinu Classy je također odradila očekivano i ne prolazimo dalje u BIS ali zasluženo dobivamo lentu za osvojeni BOB.

Rastajemo se sa obitelji Marčela u obostrano provedenom ugodnom danu, ambijentu i dobroorganiziranoj izložbi sa na kraju krajeva za nas odličnim ostvarenim rezultatom. Ipak za nas nije kraj dana odnosno u Petrinji započinje početak večeri i uzbudljiva nam noć.

Uz odobrenje Hrvatskog kinološkog saveza u 18 sati započela je specijalna izložba pasa II i VIII FCI grupe sa dodjelom CAC, te hrvatskih autohtonih pasmina pasa (posavski gonič, istarski oštrodlaki i kratkodlaki gonič, dalmatinski pas, mali međimurski-međi, tornjak i hrvatski ovčar).
Izložba je međunarodnog karaktera, a sudačka postava su Vladimir Zec, Željka Halper Dražić, Mladen Ercegović, Damir Vučić i Ljiljana Bedrica.

Kako ja KD Ivanić Grad u vrlo dobrim odnosima sa KD Petrinja naša je predsjednica Žaklin dobila čast voditi izložbu. Kao što sam već prije napomenuo Celebrity Cesar Black Shine pokupili smo kod kuće i došli spremni za sutkinju Željku Halper Dražić. Posebno nas je veselila njezina nazočnost na ovoj izložbi pošto je ona dugogodišnji uzgajivać dalmatinskih pasa sa vrhunskim svjetskim rezultatima, podpredsjednica HKPDP Dalmatinac i što je važno istaći handler i prezenter svog uzgoja. Kinološki djelatnik svjetskog ranga.

Suđenje korektno sa opravdanim dobronamjernim primjedbama što nas je u zadnje vrijeme počelo usmjeravati ka našoj boljoj organizaciji u ringu što je pozitivno kod sudaca koji su ujedno uzgajivaći, predsjednici temackih klubova pojedinih rasa i svoje iskustvo nesebično žele podijeliti sa "novim" domačim uzgajivačima koji su u svijetu pasa mladi, neiskusni, a na kraju s ovakvom edukacijom kakvu nam je gđa. Željka pružila samo možemo napredovati u smislu prezentacije na večim natjecanjima u zemlji i inozemstvu predstavljajući HKS i Hrvatsku.

Dakle Celly je sa svojim još jednim osvojenim CAC-om nadomak nominacije za CH HR koji ćemo pokušati završiti u jesenskom periodu na jednoj od CACIB izložbi u Osijeku ili Karlovcu.

Nadalje u ŠRC PIGIK točnije u novootvorenom kafiću naša mala družba iz Ivanić Grada nastavila je druženje uz  EURO prateći utakmice i razgovarajući. Pošto se podosta njih plasiralo za BIS iščekivao se je i taj ćin. Žaklin kao voditeljica odradila je posao očekivano dobro, a Milivoj je sa svojom špringericom uspio osvojiti 3.mjesto najljepši mladi pas.
CACIB VARAŽDIN 2016.

Varaždinaska izložba, 28.i 29.05.2016., tradiscionalna, dobro posjećena i organizirana. Ove godine sudac za šnaucere u FCI II prvi dan ANDRZEJ SZUTKIEWICZ (PL), drugi dan GIANNI GUFFANTI (I). Celebrity Cesar Black Shine po lijepom vremenu  osvaja odlične rezultate u klasi međurazred, CAC i CACIB titulu.

Kako smo u Sl. Brodu pokrenuli nominaciju za CH HR u Varaždinu potvrđujemo kvalitetu koju je uočio B.Mataković, a potvrdili su je dva međunarodna suca iz različitih zemalja sa drugačijim viđenjem i percepcijama rase što se je moglo primjetiti na izboru za BOB. Dakako sudačka odluka se uvijek poštuje ma koliko se poneki puta to uzgajivaču baš i ne svidi.

 

Dakako treba spomenuti da je u okviru CACIB Varaždina bia održana i XVI Specialna izložba pinčera i šnaucera Hrvatske na kojoj ove godine nismo sudjelovali jer nam za ostvarenje naših konačnih cijeva ova izložba nije bila planirana.
CAC SLAVONSKI BROD

21.5.2016. g. na terenu Srednje škole M.A Reljković u Slavonskom Brodu održana je u organizaciji Hrvatskog kinološkog saveza,  Kinološkog društva "Slavonski Brod", nacionalnu izložbu pasa CAC-HR BROD 2016. Valja istači kako je izložba organizirana na adekvatnom prostoru uz sajam, lunopark i gastro ponudu. Zanimljivo je da je Srednja škola M.A. Reljković specifična po pružanju edukacije svojim učenicima pošto je orijentirana na ekonomski način održivosti i svoju je nastavu podredila vlastitom razvojnom laboratoriju za uzgoj sadnica te plastenike  u kojima uzgajaju cvijeće i povrće koje prodaju na tržištu. Moto škole i njezna ravnatelja mr. sci. Vlade Prskala koji je ujedno i otvorio izložbu je "Non progredi et regredi - Tko ne napreduje, nazaduje".

  

Šnaucere je na izložbi sudio međunarodni sudac i tajnik HKS-a g. Bojan Mataković koji nam je do sada sudio na više natjecanja gotovo sve naše pse koje smo izlagali do sada i uvijek je poučno poslušati njegove savijete jer gotovo uvijek djeluje edukativno i pokušava domače izlagače i uzgajivaće uputiti u pravom smjeru prilikom komunikacije sudac-izlagač kako bi i na međunarodnim natjecanjima kao članovi HKS-a dostojno predstavljali Savez. Celebrity je osvojila titulu CAC i time se nominirala za hrvatski šampionat koji nam predstoji završiti do kraja izložbene sezone.
CACIB ZAGREB 28,29.11.2015

Zagrebačka izložba je ove godine privukla našu pažnju pošto je Celebrity Cesar Black Shine započela JCH u Ivanić Gradu. Sudjelovali smo oba dana  i ispunili naša očekivanja pošto je osvojila titulu PRM (prvak razreda mladih) i nastavila put ka osvajanju titule mladog šampiona  i pripremu za uzgojnu izložbu koju planiramo posjetiti u drugoj polovici sljedeće godine.

 

Antea je hendlala Celly CBS ispred suca g. Olivera Šimuna i uz odličnu prezentaciju Celly je osvojila titulu Zagreb Junior Winner što nas je posebno razveselilo i potvrdilo odličan odabir parnjaka i štenca iz zadnjeg Utinog legla.

Zagrebačka izložba organizacijski standardno dobra sa zanimljivim sadržajem i nekako mi se ćini ove godine barem u dopodnevnom dijelu sa dosta posjetitelja koji su sa zanimanjem propitivali o značajkama viđenih pasmina, zanimali se o štencima, promatrali tijek natjecanja i pljeskom navijali za svoje favorite. Mi smo iskoristili bogatu ponudu asortimana za njegu, prehranu i održavanje pasa te se ponovili u smislu kupljenih alata i kozmetike za grooming.

Finale izložbe održano je u centralnom ringu a o svemu tome možete saznati i vidjeti na službenim web stranicama HKS-a video streaming 28.11. i streaming 29.11.
CAC IVANIĆ GRAD

Izložba je održana 17.10.2015. u sportskom parku i izletišzu Petek za pasmine II i III FCI skupine. U dane bučijade ova je izložba obogatila program događanja u gradu.

Prilikom otvorenja bili su prisutni svi relevantni predstavnici grada i županije gospoda Leš i Bošnjaković, te delegati HKS-a gospoda Kukić i Selimović. Organizirana su dva ringa u koje su takođe bili uključeni voditelji sa dugogodišnjim iskustvom g. Ivić i gđa. Kacijan. 

Na kraju treba istaknuti suce gospođe Jadranku Smojver Selimović i Monika Skok koje su vrhunski, vrlo stručno i brzo odradile svoj posao, te po mišljenju većine prisutnih izabrale najbolje jedinke pasmina koje predstavljaju.

Dakle mala izložba test za budučnost naše Kinološke udruge Ivanić Grad koja je po mišljenju stručnih osoba HKS-a, te na temelju izraženih dojmova gostiju i posjetitelja bila iznimno dobro organizirana sa svim sadržajima koje CAC izložbe nose u svom programu.

                       Suci, pobjednici i organizatori

Dakako zaslugu treba prenjeti i na pojedince najzaslužnije za organizaciju izložbe (Žaklin Acinger Rogić, Martina Cesar, Milivoj Bugarin) te logistiku koja je sve pripremila i sve na kraju dana pospremila (obitelji Šafran, Cesar, Rogić, Blanka Kosak Kovač i ostalih članova KUIG)

Na ovoj izložbi prijavili smo našu Selebrity CBS koja je razredu mladih nastupila profesionalno, te zasluženo osvojila odlične opisne ocjene i konačnu ocijenu PRM, JBOB i BOB, te započela svoj pohod ka hrvatskom šampionatu za mlade pse JCH.
CACIB OSIJEK 2015

Jinx je postala Hrvatski šampion CH-HR. Prijavili smo CACIB Osijek za oba dana no  Jinx je prvi dan izlaganja odlično pozirala pred domaćim sudcem vrsnim poznavaocem pasmine g. Željkom Roguljom, te je tako zasluženo dobila CAC i CACIB, te time osvojila Hrvatski šampionat. Istu veće smo se uputili kući.

 
Jinx Off Babylon - CAC, CACIB

Sa Jinx imamo plan odraditi još nekoliko inozemnih izložbi kako bi stekla titulu multi nacionalni šampion ćime bi joj okončali izložbenu karijeru i prepustili je uživanju u domaćem okružju kojega toliko voli, te kao najmanji član našeg kućanstva ujedno najzdušnije brani.

   

Dakako izložba je bila standardno dobro organizirana na bazenima pokraj Tvrđe u Osijeku, dan izvrstan i naravno znanci s kojima se obavezno družimo i popričamo o novostima iz svijeta pasa. Kako je na izložbu sa nama išao i mali Jan sva sreća što se na uz dječiji bazan nalazi dječije igralište gdje smo proveli dobar dio popodneva igrajući se na spravama, te gledajući vratolomije BMX dječaka koji su vježbali na svojim biciklima na obližnjoj rampi Pannonian challenge-a.

Moram istaknuti kako su naši novosadski prijatelji izveli svog prekrasnog Cane Corso-a boreći se također kao i mi za hrvatski šampionat, no prepoznata je ljepota ovog psa i kod sudaca u borbi za BOB, pa i kasnije u izboru za najljepšeg psa u II FCI skupini gdje je zauzeo drugo mjesto na tronu. Svakako čestitka naše uzgajivačnice ekipi iz Novog Sada.
CACIB VARAŽDIN 2015

Subotu 16.05.2015. rezervirali smo za dvije izložbe koje posjećujemo konstantno u zadnjih pet godina. Varaždin ima odličan kinološki poligon sa dobro pripremljenom podlogom koja izdrži i najveće pljuskove koje smo doživjeli prijašnjih godina i gotovo nikada nema blata. Tako je i ove godine kišilo noć prije, jutro također nije bilo obećavajuće, a na kraju priče navečer oko 19 h kada je specijalka završila ćela i ruke su nam lagano vukle na rozu od doze sunca koje se pojavilo oko podneva.

Celebrity Cesar Black Shine je nastupila u Baby klasi ocjenjivala ju je sutkinja Brigita Kremser (SLO) i opisala je lijepim opisnim ocjenama te u ocjenjivačku listu upisala VP (vrlo perspektivna).

SPECIJALNA KLUBSKA IZLOŽBA PINČERA I ŠNAUCERA
VARAŽDIN 2015

Nastavljamo dalje u popodnevnom terminu. Sutkinja koja je sudila specijalku gđa. Luisella Kunderfranco (IT), dobro raspoložena pomno je pregledavala sve učesnike od pinčeva do velikih malih i srednjih šnaucera sve skupa prijavljenih oko 60-ak na ovoj izložbi. Kako bi što bolje priučili i navikli Celly na ring i izložbe vježbali smo i grali se u pauzi sa ostatkom gostujuće ekipe i našim kolegama iz kluba te je vodili i u šator na ručak. Sve je to ona prihvatila dobronamjerno, prepustila se trenutku te zaspala opušteno u šatoru, a kasnije kao prava šnaucerica počela braniti svoj teritorij lajući na prolaznike kojima je njezina ljutina izazivala simpatiju i tepanja.

Tako je veselo i nastupila, neozbiljna, vesela i razigrana uz svoju osobnu voditeljicu i vlasnicu Martinu ušle su u ring pred sutkinju te se predstavile najozbiljnije što su mogle u tom trenu. Vježbali smo mi doma, ali najbolja vježba je ring i okružje gledaoca, prisutnost suca i ostalih pasa, sudionika u izložbi.

 

Nakon predstavljanja i odličnih ocjena sutkinje čekali smo završetak odnosno BIS Baby. Konkurencija nam je bila jedna papar-sol kujica i mali crni šnaucer. Celly veselog duha osvaja trećemjesto i svoj prvi pehar koji će početi krasiti njezinu policu u našoj uzgajivačnici.

Dakako niti jedno takmičenje nije zanimljivo ako nema druženja pa smo se tako podružili sa našim klupskim kolegama iz Ivanić Grada, zatim kolegama iz Pinčer i šnaucer kluba HR, te ostalim znancima iz Hrvatske i inozemstva.


Monika Skok i Lidija Bošnjaković
CAC (PECS) PEČUH

Pomno smo planirali nastup na ovoj izložbi. Za Mađarski šampionat su nam falile još dvije titule CAC sa Mađarskih izložbi. Kako je Uta u sječnju imala okot trebalo ju je pripremiti i dovesti u red za izlaganje. Pravilnom ishranom vratili smo joj vitalnost i dlaku u top formu. Primjetili su to i neki naši prijatelji uzgajivači koji Utu znaju od njezine prve izložbe koja je bila upravo u Zagrebu prije 5 godina.

Sutkinja gđa. Bonka Georgieva iz Bugarske Utu je pomno pregledala i ocijenila je sa V1, CAC, BOS. Sreći nije bilo kraja no za popodne je ostala specijalna izložba pinčera i šnaucera sa koje nam je također bila potrebna titula CAC.

I uspjeli smo sudac g. Jaroslav Matjaš iz Slovačke nije imao težak zadatak s obzirom da na specijalki Uta nije imala konkurencije kao u jutarnjem terminu te smo našu ljubimicu uspjeli dovesti do Mađarskog šampionata i u konačnici potvrda internacionalnog šampionata INT CH što je i nama potvrda o kvaliteti štenaca koje Uta liježe u kombinaciji sa vrhunskim parnjacima koje pažljivo izabiremo prateći trendove i educirajući se kako bi što vjernije pratili liniju najuspješnijih uzgajivača iz Europe. Posebno nam je drago što ti vrhunski štenci šeću po ulicama i parkovima Hrvatskih gradova i što su naši kupci prepoznali kvalitetu domaćeg Hrvatskog uzgoja srednjih šnaucera kroz renomirane uzgajivače koje ne treba tražiti po Europi ili po zemljama u okruženju. Jednostavno je i lako prosuditi da Hrvatska ima bez sustezanja najkvalitetnije srednje papar sol šnaucere iz uzgajivačnice Saltus Ze Zahrabske, Leboro i Belator, te sada i crne iz naše mlade uzgajivačnice Cesar Blask Shine.

Dakako nikako ne smijemo zaboraviti i našu malu skupinu iz Hrvatske koja se borila sa konkurencijom iz Mađarske. Dakle borili su se za Mađarski šampionat Roland iz Đakova i Žaklin naša klubska kolegica iz Ivanića.

Dakako nije izostao i onaj dio koji mađari uvijek imaju dobar na izložbama koje se odvijaju na otvorenom. S obzirom da je i ovo prostor namjenjen za raznovrsna događanja, a nekako je najsličniji sajmenom poput našeg Hrelića tako je i gastro ponuda pod šatorima bila u tradicionalnom stilu pa smo uz jutarnju kavukasnije omastili dobrim gulašom i Sopronijem po prihvatljivim cijenama.
UZGOJNA IZLOŽBA U KOPRIVNICI

Jinx je prošle godine othranila svoje prvo leglo i time stekla pravo prelaska iz vlasništva uzgajivačnice OFF Babilon nostrificiranjem rodovnice u punopravno članstvo obitelji uzgajivačnice Cesar Black Shine (CBS Kenel).

Tim povodom u Koprivnicu smo se uputili 28.3. na uzgojnu izložbu.Pregled je izvršio sudac Srečko Kukić te ocijenio našu Jinx sposobnom za daljnji uzgoj.
CAC BJELOVAR

Proljeće je stiglo i nekako razbudilo našu želju za odlazak na izložbe sa našim potmlatkom ( Masaal IT ) odnosno pripremom kujice Celebrity Cesar Black Shine (Cely) koja bi za dvije godine počela dati i prve štence našeg uzgoja s imenom naše uzgajivačnice.

Opis izgleda i karaktera za Cely suca Miroslava Zidara iz Slovenije su obečavajući i na kraju konačna ocjena vrlo perspektivna. Cely je tako lijepo predstavljena na Best in Show u puppy razredu za najljepše štene izložbe.

Dakako na izložbi koja je ove godine u Bjelovaru ipak bila nešto manje posjećena  po broju sudionika u odnosu na prijašnje godine. Okupilo nas se je nekoliko članova KU Ivanić Grad te zabavljalo u išćekivanju ulaska u ring. Kako je uobičajeno za jedan sajmeni prostor bjelovarci su organizirali na ulazu u izložbeni prostor kotlovinu tako da smo se i na taj način prepustili ugođaju i počastili se njihovim pripremljeni delicijama i hladnom pivu.

Od članova iz Ivanića izlagali su Žaklin svoju Abicu, Dražen Edija i Blanka sa Melody. Svi smo ostvarili očekivano i zadovoljni napustili CAC Bjelovar.
CACIB RIJEKA 2015.

Ove smo godine otišli po prvi puta u Rijeku jer smo pročitali odlične recenzije o organizaciji i samoj izložbi. Ujutro smo se morali dići malo ranije jer je snijeg preko noći zatrpao autocestu i sve prilazne putove kroz Gorski Kotar. Odlučili smo se prilikom prijave za subotu 7. veljače. Dvorana Zamet u centru, novo uređena, atmosfera super, jedino je bila neizmjerna gužva no kao i u svima do sada posjećenim izložbama snašli smo se. Izveli smo Jinx, te nakon odlične ocjenske liste sutkinja Christine Rossier (CH) je odlučila  pokloniti pažnju nekim drugim kandidatima po svom izboru.

  

Ostatak dana proveli smo u Rijeci sa našim kupcima koji su kaparili Utino štene i koji po prvi puta u svoju obitelj uvode psa. Svakako zanimljivo utrošeno vrijeme za pripremu ove obitelji na uzbudljive dane koje će im priuštiti mladi štenac po kojega će za mjesec dana doći i odvesti ga u svoj dom.

                                                      
CACIB Ljubljana 2015.

17.01. smo u dogovoru sa vlasnicima Argusa CBS otišli na prestižnu Slovensku izložbu kako bi nastavili sa osvajanjem SLO CH šapionata, te ga doveli do međunarodnog šampiona što Argus svakako zaslužuje.

Antea je Argusa uvela u ring pred renomiranog međunarodnog suca gospodina Per Svarstada iz Švedske koji se također bavi uzgojem pasa i sa suprugom ima svoju uzgajivačnicu Moorwod Shelties. Nekako nam se činilo da je neopterećen suđenjem i da svoj posao radi izuzetno korektno, te je izbor pasa za pasmine koje je sudio i dodijelio im titule CAC, CACIB, BOS, BOB bio istinski pravedan. Izabrani psi su zavrijedili svoje titule.


Argus Cesar Black Shine & Memory of Mici Grand Calvera

Argus je nakon izbora za najljepšeg muškog psa išao u ring za prestižnu nagradu BOB koja je ulaznica za Best in show no naša prijateljska konkurencija Mimi vlasnika Vladimira Zrnića iz Somborske uzgajivačnice Cindy Land je argusa pobijedila i kao reprezentativna predstavnica srednjih crnih šnaucera nastupila u završetku izložbe.

Na izložbi smo se zadržali i popodne gdje je Antea nastupila u centralnom ringu kao junior handler. Vodila je argusa i sve izdržala kao prava mlada profesionalka jer je od 13 natjecatelja koji su prijavili bilo jako teško pobjediti domaču konkurenciju sa izabirom domačeg Slovenskog suca. Niti jedno strano dijete nije uspjelo ući među prvih pet što je licemjerno jer gledajući izlaganja ostale djece po ničem nisu baš domaći toliko iskakali no na porazima se jača.


Ante i Argus - junior handling

Nakon završetka opustili smo se svi skupa u obližnjem kafiću i uživali ispijajući Union nefiltrirano koje je stvarno odlično. Tu smo se polako i rastali sa Argusom i njegovim novim vlasnicima, te produžili kod prijatelja u Ljubljani te proveli jednu zabavnu i zanimljivu noć.

 
ULTRA BOHEMIA CARDINAL - "C" leglo 

Naša Ultra Bohemia Cardinal (Uta) izlegla je 5.1.2015.g. u svom "C" leglu devet prekrasnih "CRNIH" štenaca srednjeg šnaucera. U leglu se ovaj puta pronašlo 3 muška i 6 ženskih štenaca koji su uglavnom već od prije rezervirani no s obzirom da je teško predvidjeti koliko će se štenaca izleći nismo nikako htjeli pretjerivati sa rezervacijama tako da sada u ponudi imamo još 4 ženkice. 

Leglo je vrhunske kvalitete, roditelja koji su internacionalni šampioni, a otac dodatno i  VICE JUNIOR WORLD WINNER više na www.masaal.it . Parnjak je pažljivo biran, te naglašavamo kako i od naše strane tako i od uzgajivačnice Masaal koja ne dozvoljava parenje sa kujama koje ne prođu njihov test, odns. pomno pregledane loze predaka, te testa kukova koji je Uta imala HD-A.

Kako smo uzgajivaćnica koja pretendira na izložbenom uzgoju zainteresirani smo svakako za suvlasničke odnose sa potencijalnim kupcima ili zasnivanja partnerskih odnosa sa potencijalnim budućim vlasnicima naših raspoloživih kujica.

Molimo ovim putem sve  zainteresirane osobe ili uzgajivaće koje su voljni ući u vlasništvo naših raspoloživih kujica, te sklopiti sporazum o suvlasničkom odnosu sa našom uzgajivačnicom da nam se jave elektronskom poštom ili nas kontaktiraju telefonom.
CAC Koprivnica 29.06.2014.

Jutro je odmah bilo prekrasno i najavljivalo je još jedan prekrasan dan u moru kiše koja je baš pilila iz vikend u vikend i mučila nas sa odabirom odlaska na izložbe koje se održavaju na travi. Naime kada je Uta bila štene pogodili smo otići u Koprivnicu po kiši koja je nemilice padala kao iz kabla. Toliko nas je natapala da se je na izuzetno prekrasnom travnatom terenu Kinološke udruge Koprivnica stvorilo malo jezero pa su se i ringovi shodno toj pojavi pomicali lijevo ili desno od naplavine koja se je iz sata u sat proširivala, malte ne da je organizator započeo sa izradom zečjih nasipa kako bi spasio izložbu. Tada je gospon uvaženi sudac iz susjedne nam BiH prepun savjeta i znanja dijelio bešćutno loše ocijene  svim učesnicima II FCI skupine i kritizirao vjerojatno zbog lošeg vremena vlasnike, radi lošeg predstavljanja, a pse radi lošeg izlaska na teren, no kako vele ljudi ima boga pa je sucu propao stolac u ono blato do „riti“, a samo su mu ostale u zraku dugačke tanke nogice sa kojima je vjerojatno drugi puta u životu naučio voziti bicikl. Tada nam je svima na kraju ipak popravio raspoloženje i uljepšao dan. Sa Argusom smo također bili u Koprivnici na uzgojnoj izložbi i tada je obilato kišilo.

 

No ovaj nam se puta posrećilo. Iz KU Ivanić Grad smo predstaviti tri psa, mi sa Jinx, Marina sa akitom i Lidija sa svojim westy-jem. Zanimljiva družina i podosta nam znanaca iz svijeta pasa koji su naprosto uživali u lijepom vremenu i prekrasno uređenom ambijentu KU Koprivnica.

 

Nas je svakako najviše potaklo to kako bi pokušali prikupiti titulu za korak do hrvatskog šampionata. Našu je skupinu sudio uvaženi sudac g. Željko Rogulja iz Zagreba, odličan poznavalac pasmine koji je i sam uzgajivač šnaucera. Martina se potrudila urediti i predstaviti Jinx u što boljem svjetlu kako bi nam se želja ostvarila i uspjela je. Jinx je osvojila CAC.


gđa. Jadranka Tonkovac - organizator i g. Željko Rogulja - sudac

Obzirom da smo se dobro zabavljali, obavili ručak u prirodi, a kako sam već pohvalio organizaciju izložbe opustili smo se  svatko po želji na okrijepi, nogometu ili popodnevnom odmoru u predahu do velikog finala ili ti proglašenja najboljih za CAC Koprivnica 2014.

 

Nažalost kolegica sa Westy-jem nije otišla u finalnu borbu svoje skupine no Marina je provela akitu i šibu predstavljajući ih u svojoj skupini i sa šibom za dlaku izgubila tron.

Martina je u velikom žaru predstavljala Jinx osvojila Best of bread (BOB) no nije uspjela ući u finale II FCI skupine što nas naravno i nije nešto posebno rastužilo jer uz more profesionalaca handler-a i uzgajivača koji žive od ove vrste posla bilo bi pravo čudo naći se sa jednim kućnim ljubimcem visoko kontroliranog podrijetla iz uzgajivačnice koja je imala europske i svjetske šampione Off Babylon WHA.
ARGUS CBS je napustio naš dom i otišao ka novim vlasnicima u Zagreb. Obitelj od četiri člana, aktivna sa prekrasnim imanjem u Pokupskom, prava meka za pasji život. Uglavnom je bio težak trenutak odluke prodaje Argusa i predati ga obitelji koju nimalo ne poznajemo, međutim nakon prilagodbe od sedam dana koja je bila probni rok da vidimo kako će to uopće ići, hoće li se obostrano prilagoditi. Gospon "kupac" je uzeo godišnji odmor  i potpuno se posvetio Argusu, a naravno Argus zna uzvratiti ljubav kao i svi ostali psi iz našeg uzgoja, te privrženost tako da se njih dvojca šeću kvartom, druže sa novim psima, upoznaju novi teren pun raznovrsnih mirisa i novih kutaka za obilježavanje terena. Naravno tu su i nove susjedove mačke koje je Argus volio i doma proganjati po ulici i okolnom susjedstvu.

                          
                             ARGUS CESAR BLACK SHINE, CH HR

Ova prodaja parnjaka našeg vlastitog uzgoja stavila je točku na i vezano za izložbe. Argusa nećemo više izlagati i natjecati se za internacionalnog šampiona, no i dalje je u ponudi i raspoloživ za parenje. Njegov najveći uspjeh je dakako četvrto mjesto na svjetskoj izložbi u Budimpešti 17.5.2013. gdje smo kao mala i potpuno nepoznata uzgajivačnica ipak malo pomrsili račune puno jačim i uspješnijim u uzgoju crnjih srednjih šnaucera, a i zdrmali malo ove koji su i bili bolji od nas, tako da je Argus i u tom smislu dosta utjecao na smjer našeg uzgoja.

                            Sretno nam budi Argus Cesar Black Shine         
 CACIB Pečuh (PECS, H) 21.6.2014.

Ultra Bohemia Cardinal nastavlja nakon dužeg vremena pohoditi Mađarsku kako bi bila šampionka i te susjedne zemlje. U principu priprema za ovu izložbu bila je već odavno unaprijed isplanirana. Žaklin, Blanka, Lidija sa obitelji i mi u kompletu organizirali smo si i izlet u ovaj prekrasan Mađarski grad u kojem smo proveli dva prekrasna dana, što na izložbi, a što na šetnici staroga grada koji odiše sjajem i raskoši obnovljenih građevina, trgova i ulica.
 
 
Naravno neizbježno je bilo sjesti i u pokoji Mađarski restoran, te se počastiti domaćom kuhinjom i neizbježnim sladoledom iz prekrasne kavane-slastičarnice gdje nas je dočekao pozdrav i dobrodošlica na hrvatskom jeziku od strane vlasnika Albanca.


 
Prvi smo dan zagrijavali šape nakon dugo vremena izvan ringa i nismo baš briljirali, ali drugi dan  kada smo se aklimatizirli kod sutkinje Ligite Zake iz Latvie ponovno su Uta i Martina bili onaj stari uigrani par.
 

Ultra, Martina, Jan i gđa Ligita Zake-sudac
 
Nakon završeka izložbe, a zadovoljni postignutim Utinim rezultatom CAC, CACIB, BOS odlazimo kući, napuštamo Pečuh puni emocija kad ono na izlasku iz grada ogroman Tesco i neizbježna nostalgija od negdašnjeg šopingiranja po Mađarskoj nas je nagnala da i mi uđemo u nutra. Najviše je naravno profitirao Jan odlazeći kući sa dvorcem za skakanje.
 

Jan und zwei Schnauzer Vormund!

 

 

 
16.SPECIJALNA IZLOŽBA PINČERA I ŠNAUCERA-XV KLUPSKO PRVENSTVO
Varaždin, 24.05.2014.

Najava vikenda je bila očajna, kiša i zahlađenje, no ipak se je to sve skupa preokrenulo, ružno vrijeme se je provuklo kroz noć, a sunčano jutro nas je obradovalo i dalo nam nadu da ipak neće biti onako kako su najavili jer smo već zadnje dvije godine obavezno u Varaždinu pokisnuli. S obzirom da je specijalka počela u podne imali smo dovoljno vremena u jutro pripremiti naše pse.

Na ovu smo izložbu prijavili uz naše već standardne predstavnike Jinx i Argusa,  jednog štenca iz Utinog posljednjeg legla kojemu je ovo bila prva izložba i predstavljanje našeg papar-sol uzgoja na izložbi u Hrvatskoj.


Bart C.B.S.

Pas po imenu Bart Cesar Black Shine dva mjeseca nakon rođenja pronašao je svoj dom u Zagrebu gdje je živio nekih osam mjeseci. Kupila ga je jedna gospođa koja ga je odmah zavoljela i brinula se o njemu, vodila ga u pseću školu na socijalizaciju. K nama je dolazila na održavanje dlake i pas je u principu bio vrlo zadovoljan i održavan. Međutim nešto se dogodilo nama neshvatljivo kada se je pas već prilagodio na vlasnika i svoj novi dom, te stekao one najvažnije navike da traži van na nuždu, vlasnica nas je nazvala i rekla da jednostavno ona i njen partner ne mogu više držati psa u stanu. Zamolili su nas da li bi ga mogli udomiti ili prodati nekom tko bi želio mladog papar-sol šnaucera. Naravno da smo prihvatili pomoći i pokušali pronaći adekvatno rješenje kako bi zbrinuli na kraju krajeva psa iz našeg uzgoja. U međuvremenu su oni kontaktirali neke ljude i poklonili psa u Sarajevo. Tako je naš Bart otišao u Bosnu bračnom paru sa malim djetetom. Mislili smo ajde valjda će mu tamo biti dobro no to nije bilo tako. Udomitelji nikada nisu imali šnaucera, ne poznaju pasminu i jednostavno nisu izdržali. Nama najneprihvatljivije je bila po njihovoj prići činjenica da sa psom nešto ne štima, a s obzirom da smo ga održavali jednostavno smo shvatili da nisu spremni i da moramo psa vratiti doma dok ga i oni na kraju krajeva nekamo ne proslijede samo da ga se riješe i da mu nestane trag u bespuću Bosne. Tako smo im javili da ga vrate u Hrvatsku i psa smo mi zbrinuli kod naših prijatelja. On sada živi na selu kod obitelji koja ga voli i on to zna i vraća, čuva imanje, uživa u prostranstvima prirode i već ima potomstvo sa kujicom iz susjedstva. Sretan kraj, ali za nas mlade uzgajivače nikako završena priča.
 
Evo kako ga je ocijenio ugledan Hrvatski kinološki sudac g. Srečko Kukić:

Star jednu godinu, srednje visok i težak. Dobre konstitucije i kondicije. Snažne dobro oblikovane glave. Kompozitno  škarasto zubalo. Dobro nošene uši. Srednje dugog vrata, ravni greben, duža leđna linija, dobri kutevi i stav nogu. Rad nogu dobar, uredno splovilo. Dobra boja i kvaliteta dlake.

Ocijenjen je ocjenom odličan (5) i u razredu mladih osvojio drugo mjesto odmah iza svjetski poznate i priznate uzgajivačnice srednjih papar-sol šnaucera SALTUS ZE ZÁHRABSKÉ.

Ostali naši psi Jinx koja je nastupila prva osvojila je CAC i napravila prvi korak prema hrvatskom šampionatu što nas uvelike veseli s obzirom da će ova mlada i nadasve lijepa kujica ove zime imati prvo svoje leglo, a svakako bi nas veselilo da do tada ima uz već osvojeni šampionat mladih i šampionat za odrasle pse CH-HR.


Jinx O.B.W.H.A

Argus koji je u Zadru priskrbio titulu CH-HR potvrđuje svoju kvalitetu i na ovoj izložbi i osvaja CAC i prvak pasmine BOB.


Sudac g.Srečko Kukić

Tako smo završili  ovu izložbu zadovoljni ostvarenim rezultatima, družili se sa ostalim ljubiteljima ove divne pasmine i ostatak vremena proveli kupujući kozmetičku opremu za pse, te prateći završetak subotnjeg CACIB Varaždin i proglašenje najuspješnijih.

CACIB ZADAR 1-5.5.2014.

 

Spojili smo izložbu i odmor, te sa našim klupskim prijateljima iz Ivanić Grada proveli jedan ugodni proljetni vikend u kampu Borik kraj Zadra.

 

Cilj posjeta ovoj izložbi bio je zatvoriti hrvatski šampionat sa Argusom što smo i uspjeli. Tako je naš Argus sada i zvanično postao Hrvatski prvak u ljepoti  CH HR, odlukom  suca g. Borisa Špoljarića  koji mu je dodijelio CAC i RCACIB.

 

Izlagali smo i bijelu malenu Jinx koja je također imala jaku konkurenciju od strane renomirane svjetske uzgajivačnice  Made in Spain. Uz sve naše želje i napore nismo sa našom šnaucericom uspjeli pobijediti ovakvu jaku konkurenciju, a i u daljnjem tijeku natjecanja ispali su i drugi puno jaći i uspješniji uzgajivači. Dakle Jinx Off Babylon W.H.A. osvojila je RCAC.

   

Mlada handlerica Ante dva se je dana prijavila u junior handling i osvojila dva puta peto mjesto i nekako se stalno mota oko postolja, ali nikako da se popne na tron, no za to će se ipak morati svojim trudom, vježbom i zalaganje morati izboriti sama.

Sve smo mi to odradili na izložbi kako treba bez obzira i na kišu i buru koja nam je zakomplicirala odlazak kući, ali smo na kraju ipak imali i dva prekrasna sunčana dana kada smo uživali šetajući uz more, uživajući na suncu i družeći se uz roštilj, ribu i dobro vino.

 

CACIB CELJE 30.11.2013.

Argus niže uspjehe u Sloveniji s obzirom da je prošle godine u Vrstojbi u razredu najmlađih bio Vrlo perspektivan, Best puppy, BIS puppy, ove ga godine izvodimo na prvu ocjensku izložbu kako bi započeli put ka Slovenskom šampionatu, prijavljujemo ga u razred "otvoreni" gdje ga sutkinja gđa. Mirja Lapanja ocjenjuje sa odličnom ocjenom BOS, CAC, CACIB SLO.

S obzirom da naša uzgajivačnica ima i mladu perspektivnu handler-icu Argusa smo povjerili Antei koja je to izvela vrlo profesionalno jedino nam je bio peh što smo zaboravili naš fotoaparat i načinili smo par fotografija sa mobitela koje i nisu neke kvalitete, ali nas podsjećaju na ovu izložbu.U Celju smo bili već nekoliko puta, tako i na World dog show Celje 2010. kada je organizacija bila iznimna, nekako su nas ovaj put natiskali u jednu halu na Celjskom sajmu i svi smo se skupa tiskali i gužvali. Vjerojatno je prostor poskupio s obzirom da izložba i nije tako pristupačna sa cijenom prijave od 50 €.
INTERNATIONAL DOG SHOW CACIB ZAGREB

Petak, 22.11.2013.

Antea kao mlada handlerica u usponu je za petak dobila veliko povjerenje i svoj prvi profesionalni angažman. Naime sudjelovala je na specijalnoj izložbi FCI 5 u organizaciji Nordic kluba Zagreb i izvela mladu Japansku Akitu (Akita Inu) po imenu Hasaki Team Jomei Go iz uzgajivačnice Hasaki Team Dragana Dolovca, a vlasnika Emila Perovića iz Zadra.


Antea i Jomei Go VP1

S obzirom da je ovo vrlo mlada Akita, te njezin prvi izlazak u ring cure su to super odigrale i pobjedile. Sudila je gospođa Angelika Kammerscheid Lammers sutkinja iz Njemačke, vrhunski poznavaoc pasmine.

 Subota, 23.11.2013.

Dan koji je bio posvećen Jinx, mladoj bijeloj šnaucerici koja polako ali sigurno stupa na Hrvatsku kinološku scenu i postaje dio naše preokupacije pošto je to pas vlasništva renomiranog uzgajivača malih bijelih šnaucera Off Babylon W.H.A. koja odrasta i živi kod nas, te postaje punopravni član naše obitelji.
 
Dakle stigao je i profi handler g. Vladimir Nikolić koji hendla pse od malih do velikih pasmina. Jinx na prvu nepovjerljiva i oštra no ubrzo su se njih dvoje dogovorili.

 

Vlado sa pripremljenom Jinx što kozmetički što sa ubrzanim tečajem poslušnosti ulazi u ring i započinje svoj nastup kod suca talijana g. Giulio Bezzecchia.


 Jinx Off Babylon W.H.A., EXC, V1, Junior Winner, Best Junior, BOB

Nakon vrlo uspješnog dana za Jinx išćekujemo takmičarski nastup Junior Handlinga (senior group) gdje se je prijavila i Antea. Izabrala si je ponovno Japansku Akitu Lumi Go Du Temle De Todai Ji, vlasništvo uzgajivačnice Japanskih Akita Hasaki Team iz Ivanić Grada.

 

Na našu, a još više Anteinu žalost nismo ušli u finalnih 5 koji skupljaju bodove za prvenstvo Hrvatske u JH, ali je Antea  pokazala svoju zrelost, pribranost i staloženost jer je ovo ipak "Best in show" podij okružen reflektorima, kamerama, sa izuzetno puno fotografa i naravno publikom, te sveopćom sudačkom nazočnošću koji ne prate samo mlade handlere već gledaju i suca koji donosi odluku o najboljemu. Sutra je novi dan i novi izazov za Anteu u handlingu.

Dok smo čekali "Best in show" naš kućni gost Nenad postigao je izvrstan rezultat u FCI II skupini sa svojim psom Cane corso Torro Custodi nos iz svjetski poznate uzgajivačnice Custodi nos na čemu smo mu svi prisutni u društvu i čestitali.

  

Antea se malo okušala u handlingu i sa ovom pasminom koja je sasvim nešto drugo u odnosu na šnaucere, no međutim uz dobre instruktore Vladu, Sinišu i Nenada koji se bave samo ovom pasminom Antea je apsolvirala vrlo mudre savjete.
Nakon ove izložbe Torro šampionski primjerak Cane corsa je otišao k novim vlasnicima u daleku Kinu i tamo već pozira na njihovim izložbama.

Nedjelja, 24.11.2013.

Posljednji dan CACIB Zagreb i završna manifestacija u ovoj godini, te kuloarske priče da će sljedeće godine biti organizirana jedna Zagrebačka izložba što je i u redu s obzirom na ova teška vremena koja nas okružuju i umanjuju našu želju za ostvarenjem što boljih kinoloških rezultata i druženja sa istomišljenicima. Ako se najava ostvari šteta za posjetitelje i izlagače zbog izuzetno dobre organizacije izložbe i zabavnog programa koji se prožima kroz tri dana izložbe i istinski upriličenog Supreme best in show-a. Jednogodišnja organizacija izložba će u tom smislu jedino pojačati konkurenciju čime će Zagrebačka prestižna titula postati još prestižnija.

Mi smo u nedjelju uz Jinx prijavili i Argusa kojem za Hrvatskog šampiona fali još jedan CAC sa CACIB izložbe.Argus je naš domaći uzgoj, od oca iz Hrvatskog uzgoja uzgajivačnice JASTA, a konkurencija nam poznata i gotovo najjača u svijetu crnih srednjih šnaucera. Uzgajivač i vlasnik Martina Kapralkova, Od Dalajskeho Potoka, njezin pas Querubin nama poznat iz Budipešte sa World dog show-a koji je tamo osvojio drugo mjesto, a mi četvrto na svijetu u Junior Class (razred mladih).

Dakle Vlado i Argus su imali obostrano brzo upoznavanje svojih osobnosti i ulazak u ring ka sutkinji gđi. Barbari Zanieri Corsini iz Italije. Napetost je zavladala, sutkinja je pregledala temeljito konkurente, postavljala ih skupa, pa ponovo pregledala, zavrtila ih u krug, a naš mali tim navijača je poćeo Argusa pratiti ritmičnim aplauzom.

 
Vidjelo se da je sutkinja na muci i da je ušla u procijenu najsitnijih detalja. Na zadnjem pregledu oba psa Argus je već pomalo osjećao nervozu Vlade koji je doslovno bio u jednoj vodi.


Argus vs Querubin u stavu

U jednom trenutku kada ih je sutkinja obilazila Argus je malo ustuknuo od sutkinje što je bilo dovoljno da presudi u Querubin-ovu korist.

 
Argus vs Querubin u pokretu

Argus je bio ocjenjen  odličan, zauzeo 2 mjesto i sutkinja mu je dodijelila titulu rezervni CAC i rezervni CACIB. Rezultat je odličan i nikako zanemariv jer je Argus prvi pas koji nosi ime naše uzgajivačnice i promovira Hrvatski uzgoj crnih srednjih šnaucera.

 

Nakon ovakvih uzbuđenja Jinx je u svojoj konkurenciji isto imala jednog rivala i to domačeg iz uzgajivačnice Chap of the Neighbourhood. Sutkinja gđa. Barbara Zanieri Corsini je pregledala rivale i proglasila Jinx boljom. Vlado je sa Jinx odradio sve po školski, a Jinx je mogla u pripremu za popodnevni nastavak izlaganja u skupini mladih i FCI II skupini.

 
Jinx Off Babylon W.H.A., JCH of Croatia, Exc, V1, Zagreb Junior Winner, JBOB

Mala stanka mi nastavljamo u druženju, pauza, kava, ručak, čekamo popodne. Naši prijatelji su donjeli odluku da idu doma za Novi Sad i da neće čekati "Best in Show" tako da se sa njima pozdravljamo.
 
Antea je prijavila Junior handling i danas je odlučila ući u ring sa Argusom. To je bio pun pogodak. Za razliku sa Vladom Argus je bio kod Antee izuzetno poslušan i slušao svaku njezinu naredbu.

 

Ulazak u ring  prema veličini psa, poravnavanje pred sucem i redom kreće svaki naosob postavljati psa u stav, nakon toga sudac zadaje zadatke mladim handlerima, Antea dobiva trokut koji i uspješno rješava. Nakon ovog zadatka sudac u odnosu na sutkinju od juče ide dalje i odabire parove, te traži da parovi zamjene pse tako da ih iskuša u novoj situaciji. Antea i Carla su izabrane u krug i zamjenjuju šnaucere te postavljaju pse i knakon toga kreću u izvršavanje zadanog zadatka.Antea je sve dobro odradila, a naš Argus je nekako stalno htio otići od Carle Antei pa joj je bio malo neposlušan. Nakon ovog dijela takmičenja svi se ponovno poravnavaju u liniju i sudac se pozdravlja sa takmičarima koji ispadaju iz užeg izbora. Naša Anteja ostaje u pet najboljih. Sudac pomno pregledava pse i donaša odluku. Naša Antea je četvrta, blizu trona, ali još uvijek sa premalo utakmica u nogama da bi se i na njega popela. Svi smo bili presretni pa i Antea jer je uspjela pobijediti mlade handlere koji su puno duže u svemu ovome i koji su se takmičili od najmlađih, te pohađali školu za junior handling. BRAVO!!!Antea sva u điru nastavlja sa Jinx i izvodi je u "Best in show" za mlade tj., izvodi je za biranje najljepšeg mladog psa izložbe. I tu je sve ona dobro odradila, te je odrađena i FCI II skupina nakon čega je za nas Zagrebačka izložba i završila.Nemamo za čime žaliti, Jinx je postala mladi šampion Hrvatske, Argusu još treba jedan CAC sa CACIB izložbe da postane šampion Hrvatske, a za neke uspjehe ulaska na tron samo u FCI skupini je za sada nemoguče jer za to treba puno rada, vremena, novaca i iskustva. S obzirom da mi ovo sve shvačamo kao malo ozbiljniji hobi lijepo smo se zabavili sa ekipom iz Zagreba i Novog Sada, a nikako nesmije ne spomenuti i naše kolege iz KU Ivanić Grad s kojom uvijek ako ništa drugo popijemo kavicu i malo se onak podomaći ispričamo.


CAC Karlovac 21.09.2013.

Posjetili smo ovu izložbu sa Argus Cesar Black Shine i Jinx Off Babilon WHA.Izložba je bila organizirana izvrsno u blizini kupališta na Korani, te nas je iznenadila brojnost posjetitelja koji su pratili izložbu i potvrdili da karlovčani imaju veliki interes za pse.Mrtina je išla u ring prvo sa Argusom koji je osvojio u međurazredu CAC i BOB. Zatim je bila za ns jedna velika pauza u kojoj smo se zabavljeli sa našim klincima, pregledavajući štandove opreme za pse i šetajući uz rijeku hraneći ptice.

Kada je došao red za Jinx svi smo napeto išćekivali rezultat jer joj je ova prva izložb gdje joj je sudac izrekao prvu pravu ocijenu u razredu mladih EXC, V1, JCAC, JBOB, BOB.


sudac g. Nikola Smolić

Nakon prvog dijela naša kćer Antea i njezina kolegica Lea prijavljuju Junior handling i nastupaju svaka sa svojim psom. Naša je Antea uspjela osvojiti 4 mjesto i lentu što nas je iznenadilo s obzirom na njezin prvi nastup.

 
 Junior handlinga - starija grupa sudac gđa. Željka Fon Zidar (SLO)

Na ovoj nas je izloži pratio cijeli jedn mali tim tako da smo imali organiziranu navijačku skupinu koja je podržavala naše pse :-) a gđa Blanka instruirala i davala upute našim natjecateljicama u Junior handlingu.Karlovčani su se istakli i u nagradama tako da smo dobili i statuu u obliku gradske tvrđe sa istaknutim simbolima CAC-a i grada Karlovca. Ova nas se izložba toliko dojmila da će mo na godinu doći ako ništa drugo onda turistički kao gledaoci.

CAC SAMOBOR 07.09.2013.

Posjetili smo ovu izložbu po prvi puta i imali čast iskusiti prvo suđenje Češke kinološke sutkinje gđe. Monike Skok koja je i ujedno dugogodišnji uzgajivač srednjih šnaucera papar-sol koja je svoju uzgajivačku karijeru i sudačko iskustvo sticala diljem svijeta.


Obzirom da je bilo dvojno suđenje u jednom ringu imali smo dosta vremena za druženje i odmor pa smo tako spojili šatore sa našim kolegicama iz Ivanić Grada Žaklin i Blankom koje su također došle provesti subotu u opuštanju i zabavi naravno izlažući i svoje pse.

 

Martina je izložila uz našeg mladog šampiona Argusa koji je tik do titule HR CH dva psa koji su se po prvi puta našli na jednoj CAC izložbi. Tko je uvela u ring i izložila jednog Westy-a od mlade vlasnice Lee iz Ivanić Grada i Jinx Off Babilon W.H.A. malu bijelu šnaucericu poznate uzgajivačnice iz Novog Sada.
Westy je osvojio odličnu ocijenu u otvorenima, Jinx je bila vrlo perspektivna u najmlađima, a Argus CAC i BOB u međurazredu.Dakle izložba je bila u jednom opuštajućem tonu sa izvrsnom organizacijom domaćina za nas iznenađujućom ponudom jela, pića i kremšnita, te ugodnom društvu. Posebno nas je razveselilo kada je naša kolegica Blanka iz KU Ivanić Grad osvojila 3 mjesto u III FCI skupini sa svojim Bedlington terrier-om.


 
4 SUMMER NIGHTS SPLIT 2013.Od 25.-28. srpnja u Splitu je održana međunarodna izložba pasa koja je bila izuzetno posjećena i od strane izlagača i prodavaća popratne opreme za uzgoj i održavanje pasa.

Mi smo prijavili zadnji dan odnosno nedjelju 28-ga jer ljetujemo na srednjem jadranu pa nismo htjeli spajati godišnji odmor sa izložbom kao što su to učinili velika većina stranih izlagaća što je i razumljivo.


Krenuli smo iz Zadra i došli vrlo rano u Split kako bi se našli sa Anom vlasnicom  Vilia parnjakom naše Ute sa prvim leglom, odnosno dopeljali smo Argusa na prvi susret sa ocem.

    
                   Argus                                                   Vili

Smjestili smo stvari onako najbliže uz ring sa šnaucerima u moru postavljenih šatora i prijavili se na izložbu. Prilikom dolaska vlasnika svojim tendama, vidi slučajnosti stali smo nadomak Branke Ivić koja uzgaja male šnaucere i koju redovito srećemo na izložbama tako da smo iskoristili i dio njenog terena u kojem je bila cijela mala gužva ljudi i raznih pasmina pasa.Prije početka malo smo razgledali štandove i naravno čovijeku uvijek nekaj treba iz dučana pogotovo kada možeš peglat karticu na stadionu na posu bez žice (čudljiva tehnika današnja) i kupili par sitnica koje su nam nedostajale u ionako prepunim koferima opreme za trimanje.

Započinje svečani ćin otvaranja izložbe i početak izlaganja pasa. Mi smo sa Argusom odmah drugi i nisam stigao popravo ni slikati kad je već Martina bila van ringa. Zbog velikog broja pasa i početka u 20 sati sve je išlo brzinski. Sudkinja Dubravka Reicher (HR) je ocijenila argusa sa V1, CAC, CACIB, BOB. Čekali smo ocijensku listu do 23 sata i oko ponoći dočekali početak izložbe FCI skupina. U FCI II skupini je pobijedio mali srebrno-crni šnaucer.Ispili smo sa Anom nekoliko koktela, piva i pojeli čevape jer je to jedino bilo ponuđeno na ovoj izložbi od kulinarskih delicija i oprostili se. Krenuli smo na put kući koji je bio dalek i dosta zamoran s obzirom na vrućinu koja i oko 2 u noći nije padala ispod 30 stupnjeva.Svakako ne treba ne spomenuti da je ova izložba izuzetno lijepa, a što je najvažnije ona je bila puna gledalaca, ljudi zaljubljenika u pse bilo rasnih ili mješanaca tako da je i organizator sigurno bio zadovoljan na iznimnoj posjeti. Još je zanimljivo što je u svakom trenutku izložbe bilo ponuđeno gledaocima i dio programa zabavnog tipa gdje su nas zabavljale plesne skupine. S ozirom da je Split u ljeti grad pun događaja bilo je zanimljivo kada se nad Poljudom iznenada oglasio vatromet koji je još dodatno vizualno uveličao dojmove.

CACIB GRADIŠKA, R. Srpska, BiHCACIB Gradiška održana je 29. i 30.06.2013. na prekrasnom travnatom terenu u sklopu  bazena „MILKA“ u centru Gradiške. Pas iz našeg uzgoja Argus Cesar Black Shine natjecao se u međurazredu te je osvojio u sobotu  29.06.2013. CAC, CACIB, BOB. Sudac je bio gospodin dvm. Pero Božinovski (MK) isto tako i u nedjelju 30.06.2013. osvojio je u međurazredu CAC, CACIB,  BOB sudac je bio gospodin  Andras Korozs (H), predsjednik Mađarskog kinološkog Saveza,  te je tako postao šampion Republike Srpske. Za taj osvojeni šampionat smo odmah poslije izložbe preuzeli povelju.Prvi dan CAC Gradiška  u  izboru za najljepšeg psa II skupine, naš Argus Cesar Black Shine je predstavljao standard šnaucere, te je  sudac je bio gospodin dvm. Pero Božinovski (MK)


Pero Božinovski (MK)

Drugi dan CAC Gradiška  u  izboru za najljepšeg psa II skupine, naš Argus Cesar Black Shine ponovo  je predstavljao standard šnaucere , te je  sudac je bio gospodin Andras Korozs (H)


Andras Korozs (H), predsjednik Mađarskog kinološkog Saveza

Organizator se pobrinuo za smještaj stoga smo sa prijateljicama iz Ivanić Grada uzeli sobu u istom hotelu TAXI Bar koji je bio stvrno na europskoj razini: magnetne kartice za ulaz u sobu, lcd tv,  švedski stol za doručak s mogućnošću extra želja i naravno mogućnost boravka pasa u sobi. Nakon prvog dana izložbe, navečer smo sa  društvom iz Ivanić Grada izašli u Gradišku,   opustili se uz baklave, piće i proveli vrijeme u ugodnom razgovoru.Drugi dan nakon izložbe jednostavno je bilo za ne obići pijac u Gradiškoj koji je neposredno uz bazene. Tamo stvarno ima „fake“ robe poznatih svjetskih marki u vrlo kvalitetnoj izvedbi, a  po povoljnim cijenama, ali kad kupiš i što treba i ne treba brzo si na 100-200 eura.
Tako smo proveli dva ugodna dana i osvojili ono po što smo i došli, a kolegica Žaklin je sa svojim špringer španijelom osvojila i drugo mjesto u svojoj FCI skupini.

 
 REVIJALNA IZLOŽBA PASA
 Ivanić Grad 2013.

Revijalna izložba pasa koju je organizirala Kinološka udruga Ivanić Grad u sklopu Dana grada 08.lipnja. 2013. g. bila je izuzetno posjećena. To je bila uvodna test proba za budući i prvi CAC IVANIĆ GRAD.

 
Članovi KU Ivanić Grad-organizacija          Sudionici sa psima

Naime sve je započelo na godišnjoj Skupštini Udruge kada su se određivale osobe zadužene za pojedine akcije koje je potrebno sprovesti kroz cjelogodišnje aktivnosti. Tako sam dobila ulogu uz predsjednicu za organizaciju ove akcije. S obzirom da mi se već duže vremena mota po glavi zamisao o organizaciji neke manje izložbe u našem gradu iskoristila sam priliku i pokušala ovu revijalnu izložbu približiti nekoj CAC izložbi. Tako smo napravili ring, kamp sa šatorima, postavili razglas, organizirali sudačku komisiju za dodjelu nagrada i uredili postolje za nagrađene.

 
Japanske Akite i Šibe                             Bullmastiff


Bedlington Terrier i Silky Terrier              Cane Corso

U svemu mi je uveliko pomogla i gđa. Marina i g. Davor iz Nordic Club-a uzgajivači  Japanskih akita i gđa. Suzana uzgajivač bullmastiff-a. S njihovom nesebičnom pomoći imali smo na izložbi zastupljene skoro sve FCI skupine, a sudjelovalo je sveukupno 40-ak sportskih i lovačkih pasa.


Marina - Nordic Club - Japanska Akita       Milivoj - KUIG - Engleski Seter
prvi pas publike                                        najposlušniji pas


15.SPECIJALNA IZLOŽBA - XIV KLUPSKO PRVENSTVO

25.05.2013. održana je Specijana izložba pinčera i šnaucera u Varaždinu koja se održala u sklopu CACIB Varaždina. Obzirom da sam aktivan član Pinčer-šnaucer kluba Zagreb bila sam djelomično uključena u organizaciju. Naizgled mala izložba, ali 66 pasa na specijalki je lijep broj. Unatoč tradicionalno lošem vremenu   koje prati ovu izložbu, izmjenjivala su se  sunčana razdoblja sa prolomom oblaka, te na kraju i olujom no izložba je  uredno i regularno održana. Naša obitelj je kompletno pratila  Argusa na njegovom nastupu i zdušno navijala što je i rezultiralo da je Argus Cesar Black Shine osvojio u međurazredu odličan 5, CAC.


Argus Cesar Black Shine, Razred međurazred - Intermediate class - 5,CAC


Na toj specijalnoj izložbi pinčera i šnaucera hendlala sam i prekrasnu kujicu bijelog patuljastog šnaucera Jinx off Babylon W.H.A. koja je osvojila Razred štenadi - Baby class.


Jinx Of Babilon W.H.A - Razred štenadi - Baby class - VP, BIS 2 mjesto

Ostale rezultate sa izložbe pogledajte >>OVDJE<<
WORLD DOG SHOW
Budampest 2013.

Svjetska izložba pasa ove godine održana je 17.05.2013. u susjednoj nam državi Mađarskoj, tj. u njenom glavnom gradu Budimpešti. Prisustvovalo je sveukupno  28 tisuća pasa, te je bila izuzetno jaka konkurencija  i kod  šnaucera. U junior klasi (razred mladih)  u kojoj se natjecao naš Argus Cesar Black Shine natjecale su se najpoznatije svjetske uzgajivačnice gdje je Argus osvojio izvrsno 4-to mjesto  (proglašavaju se prva 4 mjesta) od ukupno 9 natjecatelja, sudac je bio gopsodin Damir Skok dr.vet.


1.Masaal, 2.Dalajskeho potoka, 3.Grand Calvera, 4.Cesar Black Shine

S obzirom da smo mi mlada uzgajivačnica, te da smo izlagali psa iz svog uzgoja jako smo ponosni na postignuti rezultat.

 
Bila je prekrasna organizacija i lijepo smo se družili sa poznatim kinolozima, te smo upoznali i nove. Izuzetno smo bili sretni kada smo konačno na jednoj izložbi, a pogotovo ovakvoj najjačoj sreli gospođu Martinu Miksovu vlasnicu uzgajivačnice Bohemia Cardinal od koje smo kupili našu Utu. Martina je bila sa jednim mladim prekrasnim šampionskim šnaucerom.


Mr. Bin Grand Calvera - Veteran World Winner

Otac naših štenaca iz prošlog legla (leglo B) je ostvario izvrstan uspijeh osvojivši naslov najljepšeg u veteranima i tako postao ujedno i svjetski šampion za 2013. godinu. Kako smo najavili u pripremi legla da su roditelji izvrsnog podrijetla dokazao je i ovaj  osvojeni naslov oca što je ujedno i garancija nastavka dobre loze srednjih crnih šnaucera u Hrvatskoj.
CAC ĐAKOVOCAC Đakovo je održan 14.04.2013. na lijepom terenu Kinološkog društva Đakovo sa puno zelenila gdje smo se družili sa  našim prijateljima iz svijeta kinologije, a posebice uzgajivačima šnaucera s obzirom da je ovo i bila specijalna izložba pasa FCI grupe 2. i 9. sa dodjelom kandidature CAC.Naš Argus Cesar Black Shine je osvojio Prvak razreda mladih mada je on već pred nekoliko mjeseci postao Mladi šampion Hrvatke u ljepoti na CACIB Zagreb. Sudac na ovoj ugodnoj izložbi bio je gospodin Željko Rogulja (HR).
 CAC BJELOVAR

Na sajmu u Gudovcu pored Bjelovara 06.travnja održana je po prvi puta međunarodna izložba pasa CAC Bjelovar 2013. Na ovoj izložbi po prvi puta sam izvela i provela po ringu štene kujicu patuljastog bijelog šnaucera JINX OFF BABYLON W.H.A. koja je osvojila titulu VP, vrlo perspektivna kujica sa odličnim karakteristikama pasmine.  Sudac je bio gospodin Zlatko Kraljić (HR).

 
Jinx Of Babilon W.H.A - Razred štenadi - Baby class - VP
UZGOJNI PREGLED
Argus Cesar Black Shine

Pas iz našeg uzgoja Argus Cesar Black Shine (sin od naše kuje Ultra Bohemia Cardinal) dobio je na uzgojnoj izložbi  30.03.2013. u Koprivnici uzgojnu dozvolu.  Sada je slobodan  za parenje, te se svi  zainteresirani  mogu javiti u našu uzgajivačnicu.  Sudac i prosuditelj kvalitete psa  bio je gospodin Zlatko Kraljić, te Vam predstavljamo ocjensku listu (uzgojnu dozvolu) koja je Argusa svrstala u parnjake srednjih crnih šnaucera plemenite loze Hrvatsko-Češkog porijekla.


Naše leglo "B"

Naša kuja Ultra Bohemia Cardinal koju smo parili sa Mr. Bean Grand Calvera oštenila je 8 prelijepih štenaca koji su svi otišli u nove domove. Želim im lijep život i ugodno druženje sa svojim novim vlasnicima.  

Primamo nove predbilježbe za sljedeće leglo koje planiramo u veljaći 2014-te godine.  kontaktirajte nas.

 
"NAJAVA LEGLA"


 
    Mr. Bean Grand Calvera                  Ultra Bohemia Cardinal

Naša kuja je parena 30.01.2013. g. očekujemo početkom travnja vrlo kvalitetne  štence odličnog podrijetla roditelja multi nacionalnih šampiona. Vlasnik uzgajivačnice Cindy Land, g. Vladimir Zrnić čiji je i navedeni parnjak, ugostio nas je i omogućio da sam ćin parenja bude izveden vrlo kvalitetno i pod stručnim nadzorom za što mu se velikodušno zahvaljujemo.

Molimo zainteresirane kupce da se jave što prije jer je nekoliko štenaca već rezervirano iz ovog legla.


Argus Cesar Black Shine

Hrvatski prvak mladih

Izrađena je povelja koju je Argus osvojio na CACIB Zagreb 18.11.2012. 

CACIB Celje 09.12.2012.

Ultra Bohemia Cardinal, u razredu šampiona, je osvojila CAC, CACIB, te BOB. U ringu je sudila Ligita Zake. Ultra je postala šampion Sloveije, te je sa tim postala i Multinacionalni šampion (višedržavni). Izložba je bila organizirana u lijepom prostoru Celjskog sajma no međutim doputovali smo uz dosta problema s obzirom da je dan prije pao obilan snijeg koji je i jedno vrijeme zatustavio promet na  autocesti do Zagreba.


Multi CH, Cro CH, Srb CH, Slo CH
 
Sa ovom smo izložbom postigli titulu međunarodnog šampiona no nismo završili sa Mađarskim šampionatom pa ćemo se potruditi da i njega zatvorimo, no sada se sva pažnja što se izložbenog dijela tiće usmjerava na Argusa kako bi dostigao majku.

 
CACIB ZAGREB 17. i 18.11.2012.

Oba dana bili smo vrlo uspješni, te smo na CACIB Zagreb sa ARGUS CESAR BLACK SHINE osvojili  PRVAK RAZREDA MLADIH/BEST JUNIOR, Zagreb Junior Winner. ARGUS je MLADI PRVAK HRVATSKE U LJEPOTI!!!!


više fotografija pogledajte >>OVDJE<<

  Zagrebačka izložba bila je opet odlično organizirana bez nekih velikih gužvi i petljanja na prijavi, što se nemože baš reći za neke Europske. Uz veliki broj ringova bilo je dosta prodavača opreme za pse, a najviše su nas razveselile cijene uvoznih proizvoda koji su vidno sniženi u odnosu na inozemne izložbe.  Mi smo sudjelovali kao što je spomenuto oba dana i izlagali smo mladog Argusa koji je naš uzgoj. Uz njega na izložbi su u subotu sudjelovala još dva štenca naše Ultre, ženkica Amber Cesar Black Shine čiji su vlasnici obitelj Tonkovac iz Reke koji su dugogodišnji Hrvatski uzgajivaći srednjih crnih šnaucera i Aron Cesar Black Shine  vlasnika obitelji Majstorović iz Zagreba. Oba su psa dobili odlične opisne i brojčane ocijene što nam je bilo izuzetno drago jer se pokazalo da smo izabrali parnjaka dobrih korijena što je u kombinaciji sa našom Ultrom dalo zdrave i ljepe štence lijepog i pravilnog izgleda, dobrih kuteva, pravilnog hoda standardne visine i jake, nabite građe, kvalitetne dlake i što je najvažnije vesele i dobre naravi koja se ako će vlasnici biti zainteresirani može iskoristiti za rad jer su psići izuzetno poslušni, zainteresirani za rad i privrženi svom gospodaru. Sudac g .Alexey Belkin  iz Rusije poznavalac rase i glavni sudac u BIS-u drugog dana što potvrđuje njegovu kvalitetu ocjenjivanja je također primijetio njihovu razigranost i to spomenuo u opisnom dijelu ocjenjivanja.


Argus, Aron, Amber Cesar Black Shine (braća)


   Drugi dan sudac Nijemac  g. Willi Gullix  nešto oprezniji u donošenju ocjena potvrdio je Argusovu ljepotu ocjenom kao i prvog dana sa izvrsnim opisnim dijelom koji potvrđuje da je Argus apsolutno bez mane te mu dodjeljuje Zagreb Junior Winer što nas je jako razveselilo jer je to Argusa uvelo u JCH-HR.

  Na kraju dana i završetkom CACIB Zagreb oprostili smo se od uzgajivača s kojima smo se družili na izložbi poželjeli im sreću na putu i povratku kući jer su pojedinci prevalili i 1200 km da bi došli na izložbu u Zagreb.

CACIB Vrtojba-Šempeter 2012

10.11.2012. posjetili smo dvije izložbe u Slovenij: CACIB Vrtojba i SPECIJALNU IZLOŽBA PINČERA I ŠNAUCERA.


Ultru Bohemia Cardinal smo izlagali na CACIB Vrtojba i Specijalnoj izložbi KLŠPS, a mladog Argusa predstavili samo na specijalki. Ultru Bohemiu Cardinal na CACIB  Šempeter ocjenjivao je sudac g. Vitaliy Belskiy iz Ukrajine, a  na specijalki još se bolje  predstavila pred sucem Bo Skalin-om iz Švedske.  Uta je osvojila CAC-Slo, i R.CACIB u razredu šampiona čime smo napravili još jedan korak kako bi postali šampioni Slovenije s kojim bi završili ovu izložbenu godinu.

Na specijalnoj izložbi pinčera i šnaucera su mahom dominirali Talijani i cijeli dojam izložbe je bio kao da smo u Italiji, tj domaćin je sve podredio najbrojnijem učesniku. Slovenskih izlagača je bilo vrlo malo s obzirom da su organizatori tako da smo mi iz Hrvatske bili druga gostujuća nacija u brojnosti uz sudjelovanje izlagača iz Rusije i Srbije.
 
Naši  psi su postigli sljedeće odlične rezultate:
U razredu najmlađih – Vrlo perspektivan, Best puppy, BIS puppy: ARGUS Cesar Black Shine
U razredu šampiona – Odličan 1. CAC  ULTRA Bohemija Cardinal.

Ova specijalna izložba je bila i naša proba za parove pa su Ultra, Argus i Martina  hendlerica po prvi puta sudjelovali. Proba prije samog ulaska u ring i nije bila baš najbolja, ali su psi na predstavljanju u ringu bili izuzetno skladni što nas je ugodno iznenadilo.

Obzirom da smo vrlo mlada i relativno nepoznata uzgajivačnica ovi rezultati su nam odličan poticaj za buduće izložbe koje planiramo posjetiti.

 


Ultra Bohemia Cardinal

"Prvak Hrvatske u Ljepoti"

Stigla povelja za"Prvak hrvatske u ljepoti" koji je Ultra osvojila još 27.02.2012

 

 

 
Novi Sad CACIB 2012

30.09.2012 Novi Sad

Uta je osvojila  šampionat u Srbiji!


Gostovali smo po prvi puta u  Srbiji u kojoj smo osvojili CACIB. U nastavku izložbe ušli smo za izbor BOB-a i osvojili drugo mjesto, a pobjedila nas je  ljepotica Vladimira Zrnića "MIMI" što i ne žalimo jer je ona na koncu uzela titulu najljepšeg mladog psa izložbe i drugo mjesto u FCI II skupini.
Proveli smo ugodan vikend zahvaljujući našem domaćinu Vladi i zatvorili na veliko zadovoljstvo "Internacionalni šampionat" (Međunarodni prvak u ljepoti (Int. Ch.))


Sudac FCI II skupine g. Igor Mioč

 
MEĐUNARODNA IZLOŽBA PASA
 IDS PECS 2012. (H)
 
24.06.2012. posjetili smo međunarodnu izložbu pasa u Pečuhu u susjednoj Mađarskoj. Uta je nastupila u šampionskoj klasi kod sutkinje gđe. Jelke Simčić iz Slovenije i dobila  ocijenu odličan, te Mađarski CAC.

SCHAMPION class exc1,CAC

 
14. SPECIJALNA IZLOŽBA KPSH
 


26.05.2012. sudjelovali smo na XIII Klupskom prvenstvu kluba pinčera i šnaucera u Varaždinu. Na izložbi je sudio sudac g. Željko Rogulja. Psi (štenci) iz naše uzgajivačnice postigli su zavidne rezultate.
 
Razred štenadi - Baby class
muški - male


1. mjesto
ARGUS Cesar Black Shine
 
2. mjesto
 ALEX Cesar Black Shine
 
3.mjesto
 ASTRAL Cesar Black Shine
 
ženke - female
 
1. mjesto
 AMBER Cesar Black Shine
 
BEST IN SHOW - NAJLJEPŠE ŠTENE
 
1.AMBER Cesar Black Shine-srednji šnaucer crni
 3.ARGUS Cesar Black Shine-srednji šnaucer crni

Ostale razultate sa izložbe pogledajte >>ovdje<<
SALZBURG WDS 2012


20.05. 2012. sudjelovali smo na World dog show (Svjetskoj izložbi pasa) u Salzburgu. Na izložbi je Ultra bila prijavljena u klasi šampiona, te osvojila izvrsnu, odličnu ocijenu.
 Black standard and white miniature Schnauzer

Cesar Black Shine

Dobrodošli na web stranice "Cesar Black Shine"
uzgajivačnice srednjih crnih i patuljastih bijelih  šnaucera
na kojima vam želimo približiti dio našeg života sa ovim divnim psima
i pružiti vam informacije o našim psima i njihovim postignućima
IMAMO ŠTENCE detaljnije OVDJE